Volkswagen anunță că este gata pentru un nou record cu prototipul electric ID R: nemții vor să stabilească un timp de referință pe Nürburgring

de Paul Cosma
Duminica, 21.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID R este gata să stabilească un nou record, de această dată pe circuitul de la Nürburgring. Nemții au finalizat o sesiune de teste în Franța, pe pista de la Paul Ricard, iar prototipul electric este pregătit să intre pe mâna pilotului Romain Dumas.

Anul trecut, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric dezvoltat de Volkswagen Motorsport stabilea un record all-time pe traseul din Colorado, SUA. Câteva săptămâni mai târziu, același ID R a devenit cel mai rapid vehicul electric de pe traseul de la Goodwood.

Ambele competiții au fost "atacate" cu ajutorul pilotului francez Romain Dumas. Dar Volkswagen are planuri și mai mari. Nemții vor să stabilească un record cu ID R și pe celebrul circuit de la Nurburgring. Ținta modelului german este NIO EP9, modelul electric care a parcurs circuitul german în 6 minute și 45.9 secunde.

Volkswagen a anunțat că prototipul ID R a trecut cu bine peste sesiunea de teste din Franța, care s-a desfășurat pe circuitul Paul Ricard.

Nemții sunt încrezători că pilotul Romain Dumas va reuși să parcurgă cei 20.8 kilometri de pe Nürburgring-Nordschleife într-un timp record, cu ajutorul a 680 de cai putere dezvoltați de cele două motoare electrice.

Mai rămâne doar ca Volkswagen să anunțe data la care va încerca să doboare recordul de pe Nürburgring, “vara lui 2019” fiind singura informație în acest sens.

Via VW

Comentarii (4)

  • mircea badea
    acle nio e cel de la grand tour,nu? pai credeam ca vrea sa bata recordul absolut, deci masini si mai rapide de curse, asa cum e si acest id.
    2 0
  • Edikkk
    Zeci de mii de maşini afectare de Diesel Gate cu noxele

    şi VW o scaldă cu o singură maşină electrică ... Mda...
    4 0
  • Volkscăruță
    Încă una din ciclul „PR mult, calitate puțină” - marcă înregistrată a germănoșilor.
    5 0
  • Reperul pt aceasta incercare ar trebui sa fie 5 min 19 sec: https://www.autocar.co.uk/car-news/motorsport-le-mans/porsche-919-evo-nurburgring-lap-record
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru