Volkswagen ar fi cheltuit 3.6 miliarde euro cu trecerea la WLTP: “Nu este posibil să risipim miliarde și să nu existe consecințe”

de Paul Cosma
Sambata, 09.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar fi cheltuit aproximativ 3.6 miliarde de euro pentru ca toate modelele sale să respecte normele de emisii WLTP, potrivit Reuters. Informația a apărut și în presa germană, iar reprezentanții angajaților VW cer ca directorii companiei să fie trași la răspundere pentru “miliardele risipite”.

Constructorii auto s-au confruntat cu o perioadă de tranziție la noile teste de emisii WLTP, motiv pentru care vânzările unora dintre ei au scăzut în ultima parte a anului trecut.

Schimbarea regulilor a afectat inclusiv Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, care a fost nevoit să întrerupă producția la numeroase modele.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Volkswagen ar fi cheltuit 3.6 miliarde de euro pentru ca modelele sale să respecte noile standarde de emisii WLTP.

Această sumă a apărut și în presa germană, având la bază informații primite de jurnaliști de la reprezentanți ai angajaților VW, iar acum aceștia cer ca directorii companiei să fie trași la răspundere pentru “miliardele risipite”.

“Nu se poate să risipim miliarde și să nu existe consecințe,” a declarat Bernd Osterloh, șeful consiliului angajaților VW.

Volkswagen anunțase în 2018 că provocările din anii ce urmează, precum costurile cu procedurile de testare a emisiilor în condiții reale, ar putea deveni obstacole în obținerea unui profit mai mare decât în prezent.

Via Reuters

 

Comentarii (4)

  • Să faci motoare mai curate costă măi nenea Bernd, pentru softuri ați cheltuit mult mai puțin, dar zecile de miliarde amendă au meritat ? Toată ziua cei de la VW se vaicaresc pentru orice.
    23 1
  • Edikkk
    Nu înţeleg... VW sunt singurii care au ţipat din gură de şarpe de costurile WLTP !!!

    Şi costuri enorme, întârzieri !!

    Singura CONCLUZIE CLARĂ este ca VW înainte de WLTP erau foarte poluanţi şi nu respectau sau foarte la limită şi standardele trecute !!

    Ruşinică mãi VW !
    18 3
  • Edikkk
    Dle kka

    1.dacă una companie VAG/VW produceai maşini cu softul modificat şi cam poate nu respectau vechile standarde de poluare

    2. dacă noile standarde sunt mai dure şi regimul de test mai dur
    (deşi faţă de viaţa reală este apă de ploaie, dar mă rog)

    3. Dacă UE au votat şi o amendă de mii euro per bucată maşină produsă tot lotul modelul cu pricina)

    acum este clar că VW fiind mai în urmă (cu mult?) şi având mai multe modele este CLAR că trebuie să cheltuiască mai mult, nu?

    Mda
    5 3
  • mircea badea
    miliardele astea trebuiau sa le cheltuieasca de la inceputurile normei euro, sa nu ajunga in 2018 cu diesel euro 6 care defapt e euro 3.

    desigur, s-au vorbit toti constructorii plus politicienii, dar gata cu prosteala si noxele de acum incolo! macar atat!

    ar trebui sa construiasca spitale din profiturile lor in urmatorii 10 ani.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru