Volkswagen ar putea folosi un motor Ducati pentru o versiune a lui XL1

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen XL1, modelul inovator al concernului german, ar putea primi o versiune sportivă, care va fi echipată cu un motor Ducati de 190 CP.

Esential 190 CP dezvoltă motorul de 1.2 litri de origine Ducati
Volkswagen va folosi o motorizare Ducati pentru un model din portofoliul său, însă nu este clar dacă rezultatul va fi un model de serie. Vestea vine în urma unei prezentări a lui Ferdinand Piech la Viena, unde a fost prezentată o schiţă a unui model numit XL1 Sport. În comparaţie cu actualul XL1, acesta avea un pachet de caroserie agresiv, cu o serie de elemente distinctive. În plus, modelul se mândrea cu jante din aliaj cu un design deosebit şi o serie de artificii grafice inspirate din motorsport.

Propulsorul Ducati anunţat pentru acest model are o cilindree de 1.200 cmc şi livrează 190 CP şi 123 Nm. Cu tot cu această motorizare, modelul va avea o masă de 795 kilograme, ceea ce promite performanţe deosebite. Pentru moment, nu există informaţii privind o eventuală versiune de producţie a lui XL1 Sport, modelul expus fiind, cel mai probabil, un prototip cu ajutorul căruia îşi vor dezvolta abilităţile tehnice studenţii Universităţii din Viena.

Urmareste Automarket
Ferdinand Piech este profesor onorific la Universitatea din Viena, locul unde a fost prezentat acest model.
Propulsorul propus pentru prototip vine de la modelul de performanţă Panigale al italienilor de la Ducati. Marca Ducati a fost achiziţionată de concernul Volkswagen în 2012, până în prezent neexistând legături de ordin tehnic între cele două companii.

Via Autoblog | Autorevue

Comentarii (9)

  • 70s design, 21century price
    Mai bine pun motor de scuter... si-l vand cu 1 milion de euro... "inalta" tehnologie deh...
    30 12
  • Pai ...da,era motoarelor de drujba cu 4 turbine si 500cp...si viata de masina de formula 1..asta-i cererea pietei din vest...daca le dai motoare de peste 2l ,nu-s bune ...mai ales la noi in ro.
    10 15
  • Vasilica
    La cat s-a investit si cam ce tehnologie este in masina asta, depaseste cu mult sfera de intelegere a unuia care i-a dat like lu Ghita Ciobanul pe facebook si ii curg balele din gura!
    Mai e mult pana acolo. In manelarica exista ultrasi dar ei mor de foame. In loc sa aprecieze ceva ei dau cu ce apuca!
    13 22
  • XL1 asta e purtata ca sfintele moaste si i se construieste o aura de "izvorul tamaduirii" Pentru creduli e perfecta. O vezi si visezi ca aduce numa' lapte si miere. Doar sa o atingi si ti se "ia" toate bolile.

    Poate unii nu sunt la punct cu noutatile de la BMW. O "chestie" cu fibra de carbon, tehnologie cat cuprinde si altea alea.

    Diferenta ca una e inca hibrid (altii sunt pe piata asta de mai bine de 15 ani) si inca pe post de platforma de teste (fara sa demonstreze ceva capabilitati practice) iar cealalata e o electrica urbana aflata deja in productie.

    Bun asa.
    28 9
  • @Vasilica
    La vocabularul pe care-l folosesti, nu esti departe de Ghita Ciobanul.
    21 8
  • AndreiRN
    Un motor foarte putin fiabil.
    Un motor care va face de rusine VW dar .......... nu e mare lucru.
    3 7
  • Motoarele Ducatti au ajuns in curtea VW.E clar ca nu sunt fiabile.Daca erau in continuare doar Ducatti,precis erau cele mai fiabile.Hi,hi,hi,hi.......
    3 2
  • AndreiRN
    Ducati nu a facut niciodata motoare fiabile.
    Performante da.
    1 0
  • Se pare ca ai avut si motociclete Ducati,nu? Ai facut ceva performante cu ele,sau le-ai tinut in garaj ,la reparat? Ma innebuniti cu fiabilitatea asta! Vrei sa iei o masina,vine americanul si spune sa nu o iei ca nu-i fiabila. Trebuie sa iei o masina serioasa din curtea Toyota.
    Uite,ca eu nu vreu sa-mi pun curul basinos intr-o masina asiatica.Ai ceva impotriva sau aveti ceva impotriva?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru