Volkswagen are planuri mari pentru Beetle: acesta ar putea primi o versiune electrică

de Daniel Popescu
Luni, 23.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează posibilitatea de a lansa o versiune electrică pentru celebrul Beetle, parțial cu scopul de a revitaliza vânzările modelului german.

Vânzările lui Volkswagen Beetle au scăzut puternic în ultimii ani, însă constructorul german se gândește la o modalitate inedită prin care acestea ar putea fi revitalizate în perioada următoare.

Una dintre soluții este introducerea unei versiuni electrice, care ar ajuta brandul inclusiv din punct de vedere al imaginii. Ideea a fost dezvăluită de Klaus Bischoff, directorul de design a Volkswagen, care admite că pentru moment nu s-a luat nicio decizie finală în această privință.

Urmareste Automarket
"Luptăm din greu pentru asta și luăm în considerare un nou Beetle electric.
Să vedem ce putem face în această privință, dar până acum nu s-au luat decizii"
, a declarat el pentru publicația VW Vortex.

Bischoff nu a intrat în detalii cu privire la acest proiect, astfel că nu se știe dacă eventualul Beetle electric va fi doar o versiune a actualului model sau un model nou construit pe noua platforma electrică MEB, care stă la baza conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz.

Ipoteza unui Beetle electric este întărită de faptul că Volkswagen domina în prezent cu acest model Global Rallycross, o competiție din Statele Unite care începând din sezonul 2018 va avea inclusiv o variantă cu mașini electrice.

Via HybridCars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru