Volkswagen are probleme neobișnuite cu livrările lui T-Roc: mii de unități, blocate într-un port din Portugalia din cauza unei greve

de Daniel Popescu
Duminica, 25.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva mii de unități Volkswagen T-Roc au fost blocate începând din 5 noiembrie într-un port din Portugalia, ca urmare a unei greve inițiate de muncitorii din doc.

Grupul Volkswagen deține o uzină în localitatea portugheză Palmela unde produce T-Roc, Sharan și Seat Alhambra, iar unitățile de aici sunt exportate în Europa prin intermediul portului Setubal.

Livrările de mașini au fost însă perturbate puternic începând din 5 noiembrie, ca urmare a unei greve inițiate de muncitorii din port din cauza salariilor foarte mici și a lipsei unor contracte de muncă pe perioade lungi.

Din cauza acestei greve, Volkswagen a fost nevoită să anuleze șapte transporturi, astfel că aproximativ 2.000 de unități au rămas blocate în port. În cele din urmă, constructorul german a găsit o soluție salvatoare la această problemă: a angajat 30 de muncitori ai portului pentru a transporta mașinile produse de Volkswagen, pe un salariu semnificativ mai mare decât cel obținut de la autoritățile portuare.

Această decizie a generat însă o revoltă din partea celorlalți muncitori, care și-au acuzat colegii de trădare și au încercat să blocheze transportul mașinilor Volkswagen.

Situația a fost remediată doar după apariția poliției, astfel că Volkswagen a reușit în cele din urmă să transporte mașinile.

Constructorul german nu a comentat situația, însă oficialii au menționat că portul Setubal reprezintă singura soluție pentru transportul volumelor mari de mașini pe care le produce în Portugalia.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Fara alehas
    Ciupim de la docher, client, angajat, etc. si uite asa facem celebrele noastre profituri.
    Unde mai pui ca ,,ardeleanul,, Costel e in delir dupa noi.
    Buna afacere, nu ?!
    3 4
  • Puie APV
    Pa langa ardelean si belgianul si olandezul si finlandezul si tarile baltice si polonezul si elvetianul si spaniolul, cehii, croatii... O gramada de kokalari. Si nu I-am pomenit pe nemti, da' sa zicem ca aia sunt patrioti. Ca si romanii care in mare majoritate cumpara automobile noi marca Dacia.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru