Volkswagen avertizează că downsizing-ul nu mai poate continua: "Dacă facem motoare mai mici, vom avea probleme cu emisiile și costurile"

de Daniel Popescu
Joi, 25.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen considera că producătorii vor renunța la dezvoltarea unor motoare mai mici decât în prezent, întrucât în caz contrar vor avea parte de probleme cu emisiile și costurile.

Volkswagen a anunțat încă din luna februarie că nu va dezvolta motoare mai mici decât cele pe care le are în prezent în gama, considerând că epoca downsizing-ului s-a încheiat.

Cei de la Mercedes au anunțat însă recent că vor dezvolta unități de propulsie mai mici, de 1.2 litri și 1.4 litri, pentru modelele din clasa compactă, iar reacția Volkswagen nu a întârziat să apară. Herbert Diess, directorul de brand al Volkswagen, susține că o reducere suplimentară a capacității motoarelor va genera probleme cu respectarea normelor de poluare și va produce costuri suplimentare nejustificate.

"Reducerea numărului de cilindri și-a atins scopul. Indiferent că ne mutăm de la 4 la 3 cilindri sau de la 6 la 4 cilindri, am obținut beneficii și am păstrat calitățile manevrabilității. Trendul a avut sens, dar s-a sfârșit. Dacă mergem pe motoare mai mici vom avea probleme cu emisiile și costurile", explică el.

În același timp, Diess a reiterat faptul că, în cazul mașinilor din clasa mică, propulsiile diesel vor fi înlocuite și sisteme hibride pentru a evita costuri suplimentare de circa 1.000 de euro pe mașina din cauza introducerii noilor teste de emisii.

"Pentru mașini de oraș, este posibil ca sistemele hibride să înlocuiască motoarele diesel și să ofere aceeași eficientă pentru mai puțini bani.

Motorul cu combustie internă are un drum lung în față, dar pe măsură ce ne lovim de limitele termodinamice costurile hibridizării vor fi mai mici", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Absolut corect...doar de dragul micsorarii taxelor ,impozitelor prefer un motor mai mare si echilibrat fara ciorchini de turbine
    23 4
  • Cei de la Volkswagen "cred" ca o sa aiba probleme cu emisiile daca o sa continue trendul down-sizing. Ca pana acum n-au avut nici o problema cu noxele si consumul. Daca si ei care se laudau cu "clean diesel TDI" vad ca nu le mai merge atunci scaderea capacitii cilindrice e imposibila.
    19 4
  • Când vine vorba de motoare, și mai ales de emisii, vw ar face mai bine să tacă dracului și să se ascundă sub masă!
    26 9
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @G
    Păi dacă nu clămpănesc și ei ceva simpatizanților cine le mai bagă banul gros în buzunare ?
    9 7
  • Adica nu mai sunt ei in stare...
    2 4
  • au dreptate, intotdeauna morala lupului a fost rupta din realitate...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru