Volkswagen avertizează că mașinile de oraș vor dispărea din cauza normelor de poluare: "Ce vor cumpăra cei care nu-și permit electrice?"

de Daniel Popescu
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen susține că modelele de oraș cu motoare cu combustie internă vor dispărea din cauza normelor dure de emisii, în timp ce versiunile electrice ale acestora vor avea prețuri mai mari.

Uniunea Europeană a stabilit la sfârșitul anului trecut că producătorii trebuie să reducă emisiile medii de dioxid de carbon ale mașinilor cu 37.5% până în anul 2030 comparativ cu nivelurile care vor intra în vigoare în 2021.

Constructorii auto au criticat vehement noua legislație, iar Volkswagen avertizează acum că modelele de oraș cu motoare cu combustie internă vor dispărea practic din oferte.

"Dacă Europa își va menține decizia, nu există nicio justificare financiară pentru mașini de mărimea lui Up. Sunt prea mici pentru noile tehnologii, iar motorul nu poate respecta cerințele pentru emisiile de dioxid de carbon", spune Jürgen Stackmann, șeful de marketing al Volkswagen.

Întrucât normele de emisii se referă la valorile medii la nivelul întregii flote, o soluție ar fi ca emisiile mai mari ale mașinilor de oraș să fie compensate de vânzarea mai multor mașini electrice.

Totuși, constructorii nu-și fac speranțe că vor vinde o mașină electrică pentru fiecare mașină de oraș, ca urmare a diferențelor majore de prețuri.

De altfel, Volkswagen avertizează că cei care au un buget limitat vor avea dificultăți să achiziționeze o mașină nouă. "Ce vei cumpăra în viitor când nu-ți vei permite o mașină nouă?", se întreabă Stackmann.

Constructorii pregătesc deja soluții alternative la această problemă. De exemplu, Volkswagen va păstra în gama e-Up, versiunea electrică a lui Up, în timp ce Fiat a anunțat că următoarea generație a modelului 500 va fi dezvoltată exclusiv în versiune electrică.

Via Autocar

Comentarii (8)

  • dar hibiridul nu e o solutie?
    8 5
  • Sau gaz nu se poate?
    8 2
  • Orice în afară de vw ?
    6 4
  • Nu vor mai exista masini personale. Vor fi taxiuri autonome foarte multe si ieftine.
    9 7
  • Neo-marxismul ecologist al Uniunii Europene a lovit din nou: legislatia cu privire la reducerea noxelor a fost adoptata chiar daca producatorii nu au mijloace rezonabile de implementare. Masinile noi cu motoare termice care acum ni se par scumpe la 10-15.000 de Euro vor disparea lasand in loc masini electrice la 35-40.000 Euro. Ce mai conteaza ca au autonomia la jumatate, oricum nimeni nu se va putea apropia de ele ... V-ati intrebat de ce Dacia nu e interesata sa fabric masini electrice ? Pt. ca 'target market' nu-si permite asa ceva !
    7 8
  • Edikkk
    :)))) am râs cu lacrimi... Măi VW vrei să omori Up dar laşi autobuzul de Touareg. Cică datorită luptei împotriva poluării.


    Orice maşină PHEV cu CNG a rezolvat problema.
    Doar că VW nu este în stare să producă aşa ceva.
    11 3
  • "Ce vei cumpăra în viitor când nu-ți vei permite o mașină nouă?"

    Vom cumpara SERVICIUL de transport domnule director de marketing VW: taxi, uber, rent-a-car, transport in comun, tren, avion, car sharing etc. etc. Eu asa fac si in prezent, de cand am renuntat la masina si mi-e mult mai bine, viata mi s-a usurat fantastic.

    Din intrebarea de o subtilitate aproape obraznica a domului Jürgen Stackmann, director de marketing la VW, subliniez DE MARKETING, razbate reamintirea in nota obligatorie ca va trebui sa CUMPARAM totusi CEVA, va trebui sa detinem o tona jumate de fiare in fata locuintei, ca deh, nu se poate altfel, nu? E aproape o norma sociala, ce dracu' te-ai tampit sa nu ai (macar o) masina?!

    Doar sa nu stie domnul Stackmann ceva ce noi nu stim si sa devina obligatoriu sa detii masina in proprietate...
    5 1
  • @sorel de curiozitate, cati copii aveti ? daca raspunsul e >1, sunt interesat cum rezolvati drumurile la gradinite, scoli, activitati sportive/suplimentare, la parinti, la socri, excursiile si vacantele.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru