Volkswagen Beetle ar putea deveni un model 100% electric cu 4 uși: "2-3 ani" până la o eventuală aprobare a proiectului

de Paul Cosma
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se gândește să transforme Beetle într-un model 100% electric cu 4 uși, însă o decizie pe marginea acestui proiect ar putea fi luată în 2-3 ani. Nemții anunțaseră că producția lui VW Beetle va fi oprită la finalul acestei generații, fără ca modelul să aibă un successor.

Volkswagen Beetle va ieși din producție la finalul anului viitor, în urma vânzărilor slabe, fără ca modelul să primească o altă generație.

Deși initial se vorbea despre introducerea unei versiuni electrice, care ar ajuta brandul inclusiv din punct de vedere al imaginii, nemții se gândesc să facă din Beetle un model 100% electric cu 4 uși, ideea fiind dezvăluită de Klaus Bischoff, directorul de design de la Volkswagen.

Acesta a spus că noul Beetle ar putea să fie construit pe platforma modulară MEB, însă o eventuală decizie de aprobare a proiectului necesită cel puțin "2-3 ani".

Informații neoficiale arătau că locul lui Beetle în gama VW ar urma să fie luat de versiunea de producție a conceptului ID Buzz.. Volkswagen a spus că versiunea de serie a lui ID Buzz va apărea în 2022, iar modelul va fi complet electric și cu funcții autonome.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • un fel de golf cc :))
    2 0
  • someone
    si pentru a se intoarce la origini ( ca si revenirea la 4 usi ) motorul electric va fi boxer racit cu aer ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru