Volkswagen calmează spiritele: "Motoarele diesel de 3 litri respectă legislaţia europeană"

de Daniel Popescu
Marti, 10.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat că motoarele diesel V6 TDI de 3 litri implicate în scandalul emisiilor din Statele Unite respectă legislaţia europeană, după o serie de teste realizate de autorităţile germane.

Autoritatea Federala de Transport din Germania consideră că aceste motoare respectă legislaţia actuala.

Paul Willis
Director executiv VW UK
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen a început săptămâna cu bine: după ce luni a anunţat un "program de bunăvoinţă" prin acordarea unor vouchere de 1.000 de dolari clienţilor americani afectaţi de scandalul dieselgate, constructorul german linişteşte parţial apele şi pe Bătrânul Continent.

Volkswagen a dezvăluit că motoarele diesel V6 TDI de 3 litri, implicate în scandalul din Statele Unite, respectă normele europene de poluare. Informaţia a fost confirmată de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), cea care s-a ocupat de testarea motoarelor respective.

"Tocmai am primit confirmarea că cei de la KBA nu consideră că este problematică utilizarea acestei tehnologii şi, prin urmare, consideră că aceste motoare respectă legislaţia actuală", a declarat Paul Willis, directorul executiv al Volkswagen Marea Britanie.

Totuşi, maşinile cu aceste motoare vândute în Europa includ de asemenea software-ul capabil să păcălească testele de emisii.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Cover-up în stil german.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru