Volkswagen caută noi parteneri: germanii vor să cumpere acțiuni la constructorul rus GAZ

de Daniel Popescu
Luni, 04.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen intenționează să-și crească vânzările în Rusia prin achiziționarea unui pachet de acțiuni la GAZ, un constructor care produce deja modele Volkswagen și Skoda pentru piața est-europeană.

Achizitonarea Opel de către Grupul PSA Peugeot-Citroen a generat un val de speculații cu privire la viitoarele acțiuni ale constructorilor rivali pentru consolidarea pieței.

Grupul Fiat-Chrysler face deja pași importanți în această direcție prin negocierea unui parteneriat cu Hyundai, în timp ce Grupul Volkswagen își îndreaptă privirile spre piața din Rusia, una care are un potențial de creștere semnificativ datorită celor circa 145 de milioane de locuitori.

Potrivit unor surse apropiate constructorului german, Grupul Volkswagen negociază preluarea unui pachet de acțiuni la producătorul de vehicule comerciale GAZ, însă pentru moment nu este clar dacă Volkswagen vrea să devină acționar majoritar.

GAZ face parte din grupul Basic Element, care a preluat bunurile omului rus de afaceri Oleg Deripaska. "Există discuții, încearcă să ajungă la o înțelegere. Deripaska caută de mult timp un partener, iar Volkswagen nu are niciun partener în Rusia", afirmă o sursă pentru publicația Automotive News.

Aparent, cele două părți nu au ajuns încă la o înțelegere finală cu privire la numărul actionilor pe care le va cumpăra Volkswagen și nici prețul de achiziție.

Pe de altă parte, o altă sursă afirmă că există posibilitatea ca negocierile să aibă și o altă formă de colaborare între cele două părți. În prezent, GAZ produce modele Volkswagen și Skoda pentru piața din Rusia la uzină din Nizhny Novgorod.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Si poate asa vom vedea si un off roader adevarat produs de VW!
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru