Volkswagen cedează parțial în problema Dieselgate: compania le va extinde cu doi ani garanția clienților europeni afectați

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Joi, 15.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții europeni care au achiziționat mașini diesel afectate de scandalul Dieselgate vor primi din partea germanilor doi ani în plus de garanție. Decizia nu a fost încă anunțată oficial de constructor.

După izbucnirea scandalului Dieselgate, cei de la Volkswagen au stins parțial potențialele probleme în justiție cu clienții americani afectați acordându-le acestora compensații financiare. Deși germanii au anunțat oficial că nu vor apela la această măsură în Europa, pentru că Volkswagen nu a încălcat legile în vigoare în Europa, discuțiile dintre Comisia Europeană și constructorul german s-au încheiat, totuși, cu un plus pentru clienții de pe Bătrânul Continent.

Deși Volkswagen nu a anunțat încă oficial acest lucru, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat, citat de Automotive News, că producătorul german le va oferi gratuit tuturor clienților care și-au achiziționat mașini implicate în Dieselgate o garanție extinsă cu doi ani peste cea contractată la achiziția mașinii.

Conform surselor Automotive News, măsura a fost propusă chiar de Matthias Muller, CEO-ul Grupului Volkswagen, în discuțiile dintre comisarii europeni și oficialii VW Group. 

"O garanție extinsă ar fi prima concesie pe care compania germană ar face-o ca răspuns la presiunea din ce în ce mai mare dinspre oficialii de la Bruxelles, care insistă ca germanii să facă mai mult pentru clienții care și-au achiziționat mașini diesel", notează Automotive News.

Automarket vă va ține la curent cu desfășurarea acestui subiect implicit în România pe măsură ce Grupul Volkswagen va anunța oficial noile măsuri.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (8)

  • Cristi
    pai ce garantie? masina e din 2011...am iesit din garantie si acuma intru din nou??
    13 1
  • Sub masca acestei garantii extinse sa se ascunda oare asumarea anumitor probleme tehnice pe care le-ar putea cauza remedierea problemei ecologice??? Pentru ca, altfel, cu ce ma incalzeste pe mine, client, VW, aceasta masura????
    14 2
  • Da-i cu busuioc!
    13 3
  • Garantia se va oferi doar la motor si doar cele care au fost remediate prin update-ul de soft
    2 0
  • Sunt impresionat pana la lacrimi! DOI ani garantie! Ce omenie!
    7 2
  • lasand la o parte furtul... dar problemele de fiabilitate de pe VW... culmea Skoda au reusit sa intreaca VW la fiabilitate.


    deci masina VW cu probleme la aer-conditionat.. . niciodata cu accident auto... abia iesita din garantie / leasing...

    mda

    Das smen auto
    3 2
  • @Edik
    Rămân uimit de faptul că mulți iubitori și chiar cunoscători sau pasionați de auto consideră CULMEA faptul că Skoda este mai fiabilă decât marca mamă VW.
    Cei de la Skoda preiau tehnologia VW dar nu o implementează pur și simplu pe modele lor ci o adaptează, uneori cu unele modificări și chiar cu reglaje total diferite ...lucru care se întâmplă din 2013.
    2 0
  • Mihai V
    Este destul de simplu: Skoda preia tehnologia cu o generatie in urma.
    Asta inseamna ca toate problemele au fost detectate si remediate in timp. VW vine cu cea mai noua, inca netestata complet in viata reala. Asta este motivul pt care Skoda este de departe mai fiabila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru