Volkswagen cere daune de la foștii directori implicați în Dieselgate: nemții vor să obțină până la 4 milioane de euro

de Paul Cosma
Vineri, 11.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen vrea daune de la foștii săi directori care au fost implicați în scandalul Dieselgate. Nemții vor să obțină până la 4 milioane de euro, potrivit presei germane.

Volkswagen vrea să recupereze o bună parte din banii pe care i-a cheltuit pentru apărarea în instanță a foștilor directori executivi implicați în Dieselgate.

Producătorul caută să obțină până la 4 milioane de euro, bani pe care i-a cheltuit pentru avocații lui Oliver Schmidt, fost oficial ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2017, scrie presa germană.

Volkswagen a concediat 6 manageri de când a recunoscut, în 2015, că a trucat emisiile diesel în SUA. Toți cei 6 foști directori “își caută acum dreptatea”. Constructorul a refuzat să comenteze pe marginea informațiilor publicate de presa locală.

Potrivit Volkswagen, aproape 11 milioane de vehicule diesel la nivel global au fost echipate cu un dispozitiv menit să limiteze emisiile. Nemții au plătit amenzi de zeci de miliarde de dolari în Statele Unite, acolo unde a izbucnit Dieselgate.

Via Automotive News

 

Comentarii (2)

  • O să îi stoarcă de ultimul cent!
    1 1
  • vianu 4
    4.000.000 (milioane)...bai da' ăștia sunt bani nu gluma. Cât pentru un mic dejun mai copios, așa.

    Ăștia parca sunt de la circul clovnilor pensionari....numa' cheltuielile cu avocații cred că depășesc cele 4 bulioane.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru