Volkswagen confirmă dezvoltarea unui crossover cu şapte locuri

de Sebastian Toma
Vineri, 19.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Volkswagen au confirmat dezvoltarea unui crossover cu şapte locuri. Modelul respectiv va fi mai mare decât un Tiguan, spune sursa citată.

Volkswagen se pregăteşte de lansarea unui crossover cu şapte locuri, anunţă Autoblog. Veştile despre respectivul crossover datează încă din 2008, dar dezvoltarea acestuia nu era confirmată pe atunci. Între timp, doi reprezentanţi ai mărcii germane, Martin Winterkorn şi Peter Thul, au discutat cu presa despre respectivul crossover, confirmând intenţiile de lansare ale noului model. Primele indicaţii anunţă un model mai mare decât Tiguan, care va avea scaunele împărţite pe trei rânduri. Este posibil ca acesta să primească şi versiuni cu tracţiune integrală.

Peter Thul, şeful departamentului de comunicare al Volkswagen AG, a declarat că respectivul model va fi destinat exclusiv pieţei din Statele Unite ale Americii. Pe respectiva piaţă, modelul va fi comercializat ca un înlocuitor pentru monovolume, nu ca un SUV cu şapte locuri, semn că ar putea fi vorba despre două modele Volkswagen cu şapte locuri, cu destinaţii diferite.

Piaţa din Europa are la dispoziţie mai multe SUV-uri cu şapte locuri, această opţiune devenind din ce în ce mai populară în ultimii ani.

Pentru moment, nu este clar de ce constructorul german nu ar dori să ofere acest model şi pe piaţa europeană. Nemţii ar putea întârzia lansarea pe fondul situaţiei economice dificile din Europa, care ar putea reduce vânzările pe anumite segmente, în încercarea de e reduce costurile aferente comercializării unui model care ar putea să nu-şi atingă ţintele de vânzări.

Via Autoblog

Comentarii (3)

  • Cu atatea SUV-uri, SAV-uri, SAC-uri, crossovere, MPV-uri si alte pocitanii balarioase gen coupe cu 40000 de usi sau SUV cabrio vom ajunge in curand sa consideram ciudate si raritati masinile clasice, normale si de bun simt precum hatchbackurile, sedanurile, breakurile si inca 2 categorii pe cale de disparitie: coupe-urile si masinile de teren dedicate.

    VW poate sa faca ce vrea, poate sa scoata 34123443532 de modele si paramodele (sa nu ma intelegeti gresit, stiu ca dpdv tehnic toate vor fi masini excelente) dar pt mine, VW actual inseamna doar si in ordinea asta:
    locul 1. Golf / Golf GTI / Jetta / Golf Cabrio (cu acoperis textil, bineinteles)
    locul 2. Polo / Passat / Passat Variant / Scirocco / Transporter
    locul 3. Treaca-mearga si Up! deoarece reprezinta ceea ce ar fi trebuit sa fie Polo, care a crescut foarte mult in dimensiuni odata cu generatiile, ca si multe alte modele de altfel. Plus ca o masina mini este si o necesitate utilitara in marile orase - Touareg este in schimb o necesitate de fite in aceleasi mari orase.

    Restul modelelor din gama VW pt mine pur si simplu nu exista. Nici chiar Beetle-ul, atat vreme cat nu au de gand sa revina la arhitectura originala (tractiune spate, motor spate racit cu aer - ca o concesie, accept si racirea cu lichid). Dar cine le vrea, sa le cumpere si sa fie sanatosi, eu nu servesc asa ceva !
    12 6
  • @ mntsn
    Perfect de acord cu cele afirmate de tine! E trist ca apar tot feluri de struto-camile, dar vinovati nu sunt neaparat producatorii ci masele inerte de omenasi consumisti!
    5 3
  • AndreiRN
    Pai vor si ei sa faca ceva competitie pe piata din US pt Toyota.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru