Volkswagen confirma o noua fabrica in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Volkswagen va construi o noua facilitate de productie pe teritoriul SUA, in Georgia sau Carolina de Sud.

Esential

2011 este anul in care va fi deschisa noua fabrica VW din SUA.
565.00 de unitati a vandut VW si Audi in SUA in 2007.

Volkswagen planuieste sa deschida o fabrica pe continentul nord-american. Locatia facilitatii de productie, care ar urma sa asambleze automobile in special pentru piata din SUA, va fi stabilita la sfarsitul acestui an.

Pana in prezent, s-a vehiculat ca VW nu va deschide o fabrica pe teritoriul SUA, ci mai degraba in Canada sau Mexic. Mai nou, se pare ca Volkswagen va alege o locatie din Georgia sau Carolina de Sud pentru viitoarea unitate de productie.

Un inalt oficial VW a confirmat pentru Automotive News ca s-au indepartat multe din optiunile existente la inceput si ca se mai discuta cateva posibilitati care implica doar SUA.

Viitoarea fabrica ar urma sa fie operativa la inceputul anului 2011 si va produce modele Volkswagen si Audi.

Planul grupului german este de a ajunge la 1 milion de unitati vandute pe an in Statele Unite, iar noua fabrica va sprijini surplusul de unitati necesare. Volkswagen si Audi au inregistrat anul trecut vanzari de 565.000 de unitati pe piata din SUA.

Via | Automotive News
Taguri: Audi, Volkswagen

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Incercare
    Mai bine mai tarziu decat niciodata este o vorba inteleapta. VW a cam pierdut trenul la capitolul asta si acuma platesc un pret mare. Honda si Toyota au fost primele firme care asambleaza masinile in US si au auvut un succes enorm reusind sa mentina preturi profitabile. Acum cu valoarea exagerata la euro produsele europene nu mai sunt competitive pe piata si nu se mai vand.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru