Volkswagen CrossBlue Coupe Concept - primele schiţe ale unui viitor SUV coupe

de Bogdan Mirică
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat astăzi primele schiţe ale conceptului CrossBlue Coupe, programat să debuteze oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Constructorii auto europeni acordă o mare importanţă pieţei din China. Nu e de mirare că Volkswagen va fi prezent la salonul Auto de la Shanghai şi, mai mult decât atât, va expune un concept în premieră mondială. O serie de schiţe apărute astăzi în presă anunţă premiera germanilor, botezată CrossBlue Coupe Concept.

După cum o sugerează şi numele, este un nou derivat al conceptului CrossBlue, dezvăluit în ianuarie cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Volkswagen aduce la Shanghai ceea ce ar putea fi varianta coupe a conceptului pe care l-am văzut în iarnă.

Prototipul vine cu o lungime totală de 4.89 metri, cu o lăţime de 2.02 metri şi dispune de un ampatament de 2.98 metri. Toate aceste dimensiuni vor fi împachetate într-un design agresiv, cu linii masculine, caracterizate de o nouă filosofie de design, ce ar urma să fie împrumutată şi de viitoarea generaţie Tiguan. Crossover-ul va deschide drumul unui nou limbaj, mult mai curajos, pe care îl vor adopta mai apoi toate SUV-urile constructorului din Wolfsburg.

Esential 415 cai putere oferă conceptul Volkswagen CrossBlue Coupe Concept.
Puterea conceptului expus la Shanghai este asigurată de un motor V6, cu injecţie directă şi turbocompresor, asistat de două unităţi electrice.
Ansamblul va fi capabil să dezvolte 415 cai putere. Un bagaj de resurse extrem de generos, care garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde şi un consum de numai 3 litri/100 de km, graţie intervenţiei celor două motoare electrice.
Acestea din urmă pot folosi resursele înmagazinate în interiorul bateriilor litiu-ion pentru a asigura o autonomie cu zero emisii pentru o distanţă de 33 de kilometri.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru