Volkswagen cumpără în sfârşit Porsche: 4.46 miliarde de euro pentru 50.1%

de Mircea Meșter
Joi, 05.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen AG va cumpăra restul de procente pe care nu le deţine deja din Porsche în schimbul a 4.46 miliarde de euro. Trecerea Porsche în cadrul mărcilor deţinute de Volkswagen AG se va face în 1 august.

Acum putem coopera şi mai apropiat şi vom putea să ne împărţim oportunităţile de creştere în segmentul premium superior.

Martin Winterkorn
CEO Volkswagen
Volkswagen AG a anunţat astăzi că a ajuns la un acord pentru cumpărarea celor 50.1% dintre acţiunile Porsche pe care nu le deţinea până acum. Suma necesară achiziţiei este de 4.46 de miliarde de euro.

Anunţul Volkswagen vine după şapte ani de discuţii şi dezbateri pe tema fuziunii între cele două companii, unele dintre cele mai puternice din Germania. De altfel, încercările au funcţionat de ambele părţi, Porsche încercând fără succes în 2009 să cumpere la rândul său Volkswagen AG.

Trecerea completă Porsche în rândurile mărcilor deţinute de Volkswagen AG va avea loc efectiv la 1 august. "Nu sunt surprins de această mişcare în sine, ci doar de momentul în care aceasta a avut loc. Ambele părţi au dorit această integrare de foarte mult timp", susţine Albrecht Denninghoff, analist Silvia Quandt Research, citat de Automotive News. 

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (8)

  • Cristi
    Volkswagen Group detine acum 100 % din Porsche AG ( producatorul de masini sport ) dar sa nu uitam cel mai important lucru si anume familiile Piech-Porsche detin aprox. 51 % din actiunile cu drept de vot ale VW Group si foarte important au dreptul primului refuz . Astfel daca ceilalti doi actionari importanti ai VW Group ( landul Saxonia Inferioara si statul Qatar ) vor dori sa-si vanda actiunile familiile Piech-Porsche au dreptul sa negocieze inaintea oricaror parti interesate . Daca landul Saxonia Inferioara ( detine 20 % din VW Group ) este putin probabil ca isi va vinde actiunile nu acelasi lucru se poate spune despre Qatar ( detine 17 % din VW Group ) care obisnuieste sa-si vanda actiunile detiute in diverse companii cand acestea au crescut destul de mult . Qatar a cumparat actiuni in VW Group la 80 euro actiunea iar acum acestea valoreaza 135 euro si multi analisti spun ca vor ajunge la 200 euro pana la sfarsitul anului .
    20 1
  • Ha ha ha... ce fericit sunt :))
    20 7
  • @ScorpyonVAG De ce esti fericit? Esti din familia VW?Intreb nu dau cu paru...pe mine ma lasa rece m-am uitat pe contul meu si nu e nici o modificare :)

    Bafta!
    13 11
  • Fanii Porsche nu trebuie sa isi faca probleme asupra viitorului marcii lor favorite pentru ca tinand cont ca descendentii lui Ferdinand Porsche detin 51 % din intreg grupul VW , nu este un secret pentru nimeni ca Porsche va fi cea mai " rasfatata " marca din VW Group . In acest sens nu mira pe nimeni ca foarte curand Audi va face oficial anuntul ca se va retrage din Le Mans la finalul editiei din 2013 pentru a nu concura cu Porsche care va participa din nou in clasa regina din 2014 ( http://www.leftlanenews.com/audi-to-quit-endurance-racing-after-2013-season.html ) . Foarte probabil Audi va intra in F1 in 2014 sau se va concentra pe DTM .
    13 0
  • Ce gros e lacul pe capota aia :))
    0 12
  • Indiferent cine ar detine Porsche tot Porsche va ramane. Asa ca nu conteaza cine, ce si cum.
    10 1
  • sergiu
    @ScorpyonVAG Esti fericit pt ca iti iese si tie ceva din toata afacerea asta?
    3 4
  • AndreiRN
    R.I.P Porsche.
    O marca cu renume care dispare si ramane doar o emblema pusa pe un vehicul cu mare parte din componente Made in China.
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru