Volkswagen dezvoltă noi tehnologii de iluminare: semnături personalizate și indicații pentru orientare și parcare

de Daniel Popescu
Joi, 18.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen lucrează la dezvoltarea unor tehnologii care vor permite șoferilor să personalizeze semnăturile farurilor și să primească indicații precise despre limitele exterioare ale mașinii în timpul manevrelor de orientare și parcare.

Inginerii Volkswagen lucrează în prezent la îmbunătățirea tehnologiilor disponibile pentru sistemele de iluminare ale farurilor și stopurilor.

Una dintre soluții este utilizarea unor faruri construite din până la 30.000 de puncte de iluminare și LED-uri performante, care vor permite integrarea unor sisteme de siguranță precum Optical Lane Assist.

Un astfel de sistem va proiecta lumini pe șosea pentru a indica șoferului lățimea mașinii pe banda de mers și distanța față de diverse obstacole, inclusiv în viraje.

Un alt sistem de acest gen va fi Optical Park Assist, care va funcționa pe un principiu asemănător și va oferi șoferului indicații cu privire la lățimea mașinii în timpul unei manevre de parcare, pentru a evita lovirea altor mașini deja parcate.

Nu în ultimul rând, dezvoltarea noilor tehnologii va permite șoferului să selecteze semnătura preferată pentru faruri sau stopuri prin utilizarea unei aplicații pentru telefonul mobil. În plus, pe stopuri vor putea fi afișate inclusiv diverse simboluri sau mesaje de avertizare pentru șoferii din spate, în cazul apariției unor defecțiuni tehnice.

Toate aceste tehnologii sunt dezvoltate în cadrul unui centru de cercetare din cadrul uzinei de la Wolsburg.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • pe asta se duc bani de cercetare?

    pai da' o cruciulitza din leduri pe stop, da' o iconitza proiectata de faruri, da' niste margelutze de lumini multicolore care sa ne duca cu gandul la niste matani...astea, cam pe cand???

    ca romani asteapta, ca ei e clienti fideli

    PS si un scris gen "Gica love VW" care sa se aprinda cand deschid usa de la pasat?
    16 7
  • Nu prea vad utilitatea sistemelor de lumini pentru parcare, cand altii deja au sisteme de parcare autonoma a masinii. Credeam ca se vor raspandi si inspre masinile ”de rand”.
    5 3
  • MuresMures
    cum e vorba aia???? ....TDIIIIIIII....
    6 3
  • Pai nu? Cand iti baga valorosul faza lunga in plina fata, numa sigle VW/TDI o sa vezi.

    Oare cat de kitchioasa poate ajunge industria auto?
    4 1
  • @LoL

    confuzi, voit si rauvoitor, industria auto cu un constructor a carui minte si inima este indrepatata exclusiv catre clientul fidel.

    Te rog....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru