Volkswagen face o promisiune îndrăzneață: începând cu 2019, mașinile sale vor putea transmite informații din trafic celorlalți șoferi

de Bogdan Mirică
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că, începând cu 2019, o mare parte din mașinile sale vor fi echipate cu tehnologia pWLAN, care permite comunicarea informațiilor din trafic.

Pe lângă investițiile majore în tehnologii verzi de propulsie, menite să le mai spele păcatele după scandalul Dieselgate, cei de la Volkswagen au în plan o infuzie majoră de capital în dezvoltarea noilor tehnologii. Mașinile viitorului vor deveni din ce în ce mai avansate tehnologic, iar Volkswagen creează toate premizele pentru asta.

Germanii au anunțat că, începând cu 2019, vor echipa majoritatea modelelor cu sistemul pWLAN în standard. Acesta va servi drept instrument de comunicare între mașini, urmând să permită un schimb relevant de informații din trafic chiar și între mașini produse de constructori diferiți.

Prin urmare, comunicarea între mașini va deveni realitate la Volkswagen începând cu 2019, tehnologia pWLAN urmând să asigure informații și să crească siguranța la volan. Spre exemplu, mașinile vor putea să transmită detalii despre fluiditatea traficului, despre accidente sau alte situații legate de rulare.

Esential 2019 este anul în care tehnologia pWLAN va fi oferită pe modelele Volkswagen.
500 de metri este raza pe care vor putea fi transmise informațiile.
Informațiile vor ajunge la mașinile care se află pe o rază de 500 de metri și sunt echipate cu aceeași tehnologie.
Tehnologia pWLAN, standardizată pentru toți producătorii auto, a fost deja testată și urmează a fi implementată de producători.

În 2019, mașinile Volkswagen vor ști dinainte când un automobil este oprit pe banda de urgență, când a avut loc un accident sau când pe șosea tocmai a fost detectată o aderență scăzută din cauza ploii sau a zăpezii. Șoferul va putea reacționa astfel din timp la toate provocările.

De asemenea, odată ce mașinile de poliție, pompieri și salvare vor fi echipate cu această tehnologie, vor putea să identifice mai repede situațiile din trafic.

Comentarii (2)

  • Nu ati scris nimic despre modul in care se genereaza informatiile de trafic transmise intre masini. Sunt detectate automat (poleiul, accidentul, ambuteiajul) sau le markeaza soferul ca la Waze ?
    2 1
  • si ne afecteaza sanatatea aceste unde?
    cati cai pierdem?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru