Volkswagen face o promisiune îndrăzneață: „Vom oferi mașini electrice la prețul mașinilor noastre convenționale”

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Volkswagen a declarat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai că brandul german are în plan comercializarea viitoarelor sale modele electrice la prețul celor convenționale.

În ultima perioadă, Volkswagen a luat cu asalt scena marilor saloane auto din Europa, Statele Unite și Asia. Germanii au căutat să își repare imaginea grav afectată de Dieselgate prin lansarea unor concepte electrice sub un nou brand denumit ID.

Acesta va da naștere în perioada imediat următoare unei game complete de modele electrice. În cadrul Salonului Auto de la Shanghai, acolo unde germanii au dezvăluit Volkswagen ID Crozz, prototipul unui crossover electric, Christian Senger, omul care conduce departamentul vehiculelor cu zero emisii, a făcut o serie de afirmații despre poziționarea acestui tip de mașini în lista de prețuri VW.

Urmareste Automarket
Potrivit lui Senger, Volkswagen a reușit să obțină un cost destul de redus de producție pentru viitoarele sale mașini electrice.
„Lansarea mașinilor noastre electrice la un preț similar cu cel al modelelor actuale, convenționale, va schimba complet piața auto. Ne vom folosi de nevoia oamenilor de a trece de la motoare cu combustie internă la cele electrice, pentru a reinventa complet brandul”.

Având în vedere că Volkswagen plănuiește să vândă trei milioane de mașini electrice pe an până în 2025, afirmația oficialului pare să fie cât se poate de solidă. Prețul mic le va permite germanilor să recupereze avansul comercial pe care îl are acum Alianța Renault-Nissan.

via carscoops

Comentarii (5)

  • foarte bine, in felul asta vom putea spune, fara sa gresim, ca masinile electrice ale concurentei sunt la acelasi pret cu masinile voastre conventionale
    9 7
  • Adica o electrica de clasa mica cu cea mai mica autonomie o sa coste cat un Touareg sau Phaeton? :) /s
    7 4
  • lol, sa scoata masina aia, ca sunt primul care o cumpara!
    3 0
  • ba eu nu ,ca imi trebuie garaj(unde dracu o sa incarc masina?...a o sa ma scol la 4dimineata sa prind loc la coada la "benzinarie)..iar garajul ala pe aici costa 6000euroi...daca o sa le trbuiasca si la vecini atunci cerul va fi limita la pretul garajului ,sau o sa ma cert cu veciniii de sub mine sa prind loc la geamul lor si cu vreo 30 de prelungitoare o sa-mi incarc masina..sa fim seriosi,in viata asta nu se va intimpla..poate fi"meu sa prinda chestiile astea..
    1 4
  • sa scoata macar un polo cu pret de polo care sa mearga precum ampera.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru