Volkswagen folosește tehnologia blockchain: "Proiectul ne permite să urmărim în detaliu cum obținem materiile prime"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 24.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a început să folosească tehnologia blockchain pentru datele cu privire la obținerea materiilor prime utilizate în producția mașinilor, cu scopul de a oferi mai multă transparență despre sursele pe care le utilizează.

Volkswagen a anunțat startul unui proiect pilot care are drept scop principal să ofere mai multă transparență în privința modul în care obține și utilizează materiile prime pentru producția mașinilor.

Pentru început, proiectul pilot vizează utilizarea tehnologiei blockchain pentru lanțul de furnizare al plumbului de la punctul de origine la uzinele constructorului german.

Plumbul folosit de Volkswagen provine din mine sau din reciclare, iar proiectul prevede o colaborare strânsă cu furnizorii și sub-contractorii acestora care furnizează peste două treimi din cantitatea de plumb de care are nevoie constructorul german.

Blockchain este o tehnologie digitală care stă la baza criptomonedelor precum bitcoin, iar soluția tehnică este oferită pentru Volkswagen de compania Minespider și are la bază o arhitectură pe trei niveluri: un nivel pentru informații general accesibile, un al doilea nivel pentru date private și un al treilea nivel pentru criptara informațiilor.

Avantajul soluției este că toți furnizorii implicați în proces utilizează același sistem, chiar dacă există mai multe lanțuri de aprovizionare pentru materia primă.

Prin urmare, utilizarea acestei platforme digitale permite un transfer transparent de informații.

"Digitalizarea ne oferă instrumente tehnice care ne permit să urmărim în detaliu calea materiilor prime în cadrul lanțului de furnizare. Împreună cu Minespider vom folosi tehnologia blockchain pentru a face procesele mai transparent și mai sigure", explică Marco Philippi, unul dintre șefii de departamente care se ocupă de noul proiect.

În funcție de evoluția proiectului pilot, Volkswagen intenționează să implementeze tehnologia și pentru alte materii prime.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru