Volkswagen Golf 2.0 TDI stabilește un record de consum în SUA: 2.89 litri la sută

de Sebastian Toma
Joi, 09.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a stabilit un record de consum în SUA cu un Golf 2.0 TDI Clean Diesel. Modelul a obținut un consum de 2.89 litri la sută pe o călătorie de peste 13.000 de kilometri.

Volkswagen Golf 2.0 TDI a stabilit un record mondial Guinness în Statele Unite ale Americii. Noul record al Golf-ului diesel de 150 CP este unul de consum și a fost realizat într-o călătorie care a durat 16 zile și a trecut prin 48 din cele 50 de state americane. La finalul călătoriei de 13.250 de kilometri, echipa a avut un consum mediu de 2.89 litri la sută și a consumat motorină în valoare de mai puțin de 300 de dolari. Recordul anunțat de acest Volkswagen Golf vine la doar câteva zile după ce un Honda Civic Tourer i-DTEC a parcurs 24 de țări din Eurpa cu un consum de numai 2.82 litri la sută.

Honda Civic Tourer a stabilit un record mondial de consum: doar 2.8 litri/100 de kilometri

Echipa care a condus Golf-ul din imaginile alăturate către victorie este formată din jurnalistul auto Wayne Gerdes și inginerul electronist Bob Winger. Cei doi au folosit mai multe dispozitive pentru a certifica rulajul și consumul lor, toate pentru a putea respecta cerințele Guinness World Records. Vorbim despre două smartphone-uri LG G4 și un sistem de navigație Garmin Nuvi 57 LM pentru partea de navigație și de un sistem Linear Logic ScanGauge II pentru a măsura consumul de carburant pentru întreaga călătorie.

Așa arată echipa câștigătoare.

Urmareste Automarket
În plus față de standard, modelul Volkswagen Golf 2.0 TDI 150 CP Clean Diesel a avut doar un set de anvelope Goodyear Assurance Fuel Max. Varianta Clean Diesel a lui Volkswagen Golf 2.0 TDI de 150 CP este adaptată la normele echivalente cu Euro 6 și folosește sistemul de aditiv cu AdBlue pentru a-și reduce noxele.

Via WCF | Volkswagen

Comentarii (7)

  • masina ca masina, dar tricourile ale s-ar da ca paine calda in Romania
    26 4
  • urmeaza sa aflam consumuri record cu 3 zecimale... Vor aparea pompe de benzina cu picaturi
    23 2
  • Picurel
    Cat costa picurul de motorina ? E gratis.
    Atunci picurati-mi 2 litrii. :))

    Nu stiti, noile modele de GOLF 7, PASSAT B8 folosesc aditiv ?
    15 0
  • Claudiu
    @ Picurel

    Daca te referi la aditivul AdBlue, motoarele de 1.6 tdi nu folosesc, motoarele de 2.0 tdi pana in 150 de cai nu folosesc decat cele care au in denumire si sintagma CleanDiesel, iar motoarele de 184 sau 240 de cai folosesc AdBlue, la fel si orice diesel mai mare de 2 litri.
    10 0
  • @Gogule !!!
    Daca n-are macar D si I rosu , nu au ce cauta pe piata la vanzare ca iese urat !!!
    8 3
  • Sa inteleg ca i-au batut pe aia de la Honda cu Civic tourer: la finalul celor aproape 13.500 de kilometri, consumul înregistrat de modelul japonez a fost de numai 2.82 litri/100 de kilometri.
    Sau nu?
    Cred ca ramane cum am stabilit: ultimul poate sa minta mai convingator.
    Aaaa, mai erau si unii cu Audi A6 care au mers cu vapori de combustibil, ca BlueAir
    4 2
  • Este evident ca "experimentul" are un caracter comercial. Un lucru este cert insa. 2.0 TDI 150 CP este extrem de economic. Eu posed aceasta motorizare si va asigur ca are un consum mai bun decat aceeasi masina pe care am detinut-o inainte, un 1.9 TDI 105 cp.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru