Volkswagen Golf electric, transformat în maşină de poliţie în Germania

de Bogdan Mirică
Luni, 08.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen e-Golf, versiunea electrică a popularului model compact, a fost îmbrăcată în uniforma poliţiei germane, cu ocazia unui salon de profil.

Volkswagen se va alătura forţelor de ordine germane cu un model electric, cu emisii zero. Constructorul teuton va înregimenta noul său e-Golf în echiparea poliţiei din ţara natală.

Volkswagen a publicat deja primele imagini şi informaţii ale modelului adaptat, înainte ca acesta să debuteze oficial în cadrul Expoziţiei Echipamentelor pentru Poliţie, defăşurat în Leipzig.

Cum era şi normal, Golf-ul electric a fost vopsit în culorile tradiţionale ale poliţiei germane: argintiu şi albastru. Nu lipsesc girofarele montate pe acoperiş, dar nici alte lumini de avertizare. Interiorul este pregătit pentru intervenţii, fiind echipat cu tot pachetul de telecomunicaţii specific unui vehicul cu o astfel de utilizare.

Nu vă imaginaţi însă că versiunea electrică a lui Golf va putea fi capabilă de acte de bravură. În fond, sub capotă nu se schimbă nimic. Avem acelaşi motor electric de 115 cai putere şi 270 de Nm, capabil să propulseze hatchback-ul de la 0 la 100 de km/h în doar 10.4 secunde. De asemenea, o simplă încăcarcare la priză îi va aduce modelului german o autonomie cuprinsă între 130 şi 190 de kilometri.

Comentarii (4)

  • gigibidon
    Stau de atata timp in germania si nu am vazut vreodata golf de politie.Masinile de politie din germania sunt E350, Bmw 3 sau 5, vw sau opel.Nu peste tot politia e in argintiu si albastru.De ex in Bayern politia e argintiu cu verde deschis.
    5 0
  • Daca nu erau asa patrioti, isi luau un Nissan Leaf. E mai bun.
    6 1
  • sau direct o tesla model s
    4 1
  • Este doar o strategie de market-ing a celor de la VW.
    Daca merge pentru politie, merge si pentru restul clientilor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru