Volkswagen Golf GTE Sport Concept: un hatchback cu 400 de cai putere şi multă fibră de carbon

de Bogdan Mirică
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat oficial la Worthersee un concept futurist de segment compact. Se numeşte Golf GTE Sport şi beneficiază de 400 de cai putere.

După ce am făcut cunoştinţă cu Golf GTI Clubsport, un concept menit să umple locul dintre versiunea standard a lui Golf GTI şi cea de top Golf R, Volkswagen a expus tot în cadrul Festivalului de la Worthersee conceptul Golf GTE Sport.

Acesta promite o abordare interesantă a ideii de hatchback şi un cobai pentru folosirea intensă a fibrei de carbon. Caroseria vopsită în culoarea White Club este construită în întregime din fibră de carbon, iar uşile au fost gândite cu o deschidere de tip fluture.

Pasagerii sunt despărţiţi de o consolă centrală mai înaltă.

Esential 400 de cai putere dezvoltă noul GTE Sport Concept.
4.3 secunde sunt suficiente pentru ca GTE Sport să accelereze de la 0 la 100 de km/h.
280 de km/h este viteza maximă a noului concept Volkswagen.
50 de kilometri este autonomia electrică a noului GTE Sport.
Tratamentul cu materiale uşoare se păstrează şi la interior, unde găsim o coloană de direcţie şi scaune de tip scoică din aceeaşi fibră de carbon.
Alte detalii de remarcat ar fi centurile cu prindere în cinci puncte şi separarea zonelor şoferului şi pasagerului. Zona clasică pe care o ocupau înainte instrumentele de bord a fost înlocuită şi ea cu o serie de display-uri transparente suprapuse, o idee futuristă pe care am putea-o vedea şi în viitor pe modelele de serie Volkswagen.

Conceptul Golf GTE Sport este propulsat de un ansamblu hibrid, care include un TSI de 1.6 litri, împrumutat de la Polo R WRC, şi două motoare electrice, unul inclus în transmisia automată cu şase trepte, şi unul poziţionat pe axa spate. Dacă unitatea pe benzină livrează 299 de cai şi 400 de Nm, cele două motoare electrice garantează fiecare 115 cai.

Potrivit comunicatului oficial, conceptul beneficiază de o putere combinată de 400 de cai şi un cuplu motor de 670 Nm. Este suficientă pentru a putea accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde şi pentru a accelera de la 280 de km/h.

Mulţumită bateriei litiu-ion, Volkswagen Golf GTE Sport Concept poate parcurge o distanţă de 50 de kilometri doar în mod electric, garantând după aceea un consum mediu de numai 2 litri/100 de kilometri.

Comentarii (1)

  • PRINCE PETRE VONTHERBOURG
    SUNT FOARTE CURIOS DACA IN MARE PARTE SI EVENTUALA VERSIUNE DE PRODUCTIE ACESTUI MODEL INCAZ DACA CEI DE LA ECHIPA VW IL VOR PRODUCE VREODATA IN SERIE SA ARATA ASEMANATOR SA SPERAM PANA ATUNCI!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru