Volkswagen Golf GTI Edition 35, versiune aniversară a hot-hatch-ului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.05.2011
Volkswagen îi urează "La mulţi ani!" popularului său hot-hatch, Golf GTI, pentru venerabila vârstă de 35 de ani. În loc de tort, nemţii au lansat o versiune specială, Golf GTI Edition 35.

Esential

35 de ani împlineşte anul acesta Volkswagen Golf GTI.

Volkswagen sărbătoreşte 35 de ani de existenţă ai hot-hatch-ul Golf GTI. Poate cel mai popular model compact sportiv, Golf GTI se bucură, cu ocazia aniversării, şi de o ediţie specială. Botezată Edition 35, versiunea are parte de ceva mai multă putere sub capotă şi de o serie de elemente de personalizare.

Aşteptat să îşi facă apariţia la festivalul de tuning din Worthersee, Austria, în luna iunie, Golt GTI Edition 35 va beneficia de 25 de cai putere în plus, storşi din acelaşi motor de 2.0 litri. Chiar şi aşa, nemţii nu se tem de o canibalizare a fratelui de performanţă, Golf R, care oferă 270 de cai putere.

Volkswagen nu a publicat informaţii despre performanţele ediţiei speciale, dar ne putem aştepta la un timp mai bun al acceleraţiei de la 0 la 100 de km/h, calculat în prezent la 6.9 secunde. Deşi nu a vorbit despre alte modificări de ordin mecanic, putem anticipa şi o nouă setare a suspensiei, având în vedere că garda la sol s-a redus.

Golf GTI Edition 35 va puncta puternic şi la capitolul impresie artistică, designerii revizuind complet spoilerul faţă pentru un look mai agresiv.

Jantele au fost şi ele înlocuite cu unele noi, special create, în spatele cărora se ascund etriere de culoare roşie. Pentru a identifica mai bine versiunea, Volkswagen a ataşat şi o serie de etichete Edition 35 pe aripi şi pe hayon.

La interior, clienţii vor primi scaune de tip scoică, îmbrăcate în piele, un mâner al schimbătorului inspirat de cel al primei generaţii Golf GTI şi bineînţeles logo-ul Edition 35. 

via | autocar

Comentarii (12)

  • 35 Edition
    Incredibil de frumos! :)
    8 9
  • banalitate extrema.ce a ajuns vw daca un model sportiv a ajuns sa arate la fel de agresiv ca un focus de 100 de cai
    9 14
  • Vasilica
    Spiritul si imaginea de turma sunt la cote maxime.Eu as da focusu FL al meu de 115 CP pe jafu asta banal!
    6 12
  • Vasilica,lasa Focusu,mama,ca tu nici tricicleta n-ai!
    13 4
  • gti
    mie imi ajunge si gti-ul stoc. si btw, puteti sa pastrati focusurile, apropo de design banal...
    8 5
  • VladyF
    Frumos, modificari subtile,
    Exact ceea ce isi doresc fanii Vw =]
    5 7
  • Vasilica
    gigica
    ti-l arat daca vrei. Poate imi faci o oferta...!!
    4 8
  • Cristi13
    Cele mai slabe masini sint cele care incep cu litera " F " Ford,Fiat,inclusiv Ferrari care nu odata a luat foc in mers...
    8 8
  • Nea indarat
    Noul Focus e peste golf la orice capitol. vw-urile sunt slabute rau....
    8 12
  • Mircea
    Cati handicapati comenteaza de focusurile lor ca sunt bune si nu stiu ce...hahaha dar sunteti termintari rau ! ma pis pe focusuriel voastre , hai jet de pe site-ul asta ca sunteti prea prosti pentru secolul asta
    4 5
  • Mircea
    terminati* ...m-am grabit sa scriu deoarece imi ocup timpul degeaba cu frustrati ca voi ...inca o data : ma pis pe focusurile voastre (pe jafurile voastre)
    3 7
  • Mircea
    imi cer scuze ca sunt atat de dobitoc si nu stiu decat sa injur .recunosc am 18 ani sunt de la tara si visul meu suprem e un vw tdi full fara piele si ac chiar daca stiu ca vw e masina poporului ,dar la noi in sat vw e fita maxima .sper ca ma intelegeti(nu indraznesc sa visez la un focus sau astra ,deocamdata ma multumesc cu un vw pe ulei)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru