Volkswagen GTI Roadster Vision, un model creat special pentru jocul Gran Turismo 6, se prezintă

de Sebastian Toma
Miercuri, 28.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat conceptul virtual GTI Roadster Vision, realizat pentru jocul Gran Turismo 6. Nemţii vor aduce o machetă în mărime naturală al modelului în cadrul întrunirii fanilor Volkswagen, derulată la Worthersee.

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo este cea mai nouă creaţie a designerilor din Wolfsburg, dar modelul nu va ajunge niciodată pe stradă într-o versiune de serie. Spre deosebire de alte concepte, GTI Roadster Vision nu are nici rolul de a inspira design-ul viitoarelor modele de serie ale mărcii. Menirea lui GTI Roadster Vision este de a alerga în mediul virtual, fiind proiectat exclusiv pentru jocul de PlayStation Gran Turismo 6. Aşadar, fiecare fan al mărcii Volkswagen va putea experimenta virtual cei 503 CP ai roadsterului german odată cu actualizarea gratuită a jocului Gran Turismo 6, programată să fie lansată în iunie 2014. Constructorul din Wolfsburg nu este singurul care a realizat o maşină virtuală specială pentru acest joc, cei de la BMW prezentând săptămâna trecută conceptul Vision Gran Turismo, care are aceeaşi menire, dar nu şi o versiune în viaţa reală.

BMW ne prezintă prima sa maşină virtuală, desenată pentru un joc video: Vision Gran Turismo

Urmareste Automarket
Până la debutul pe pista virtuală, Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo va fi expus în faţa publicului de la Worthersee.
Germanii de la Volkswagen au construit un exponat la scară 1:1 al modelului virtual şi îl prezintă în cadrul ediţiei cu numărul 33 a celei mai mari întruniri oficiale a fanilor Volkswagen şi Audi. Nu este clar dacă exponatul este autopropulsat sau dacă va fi expus static în cadrul zonei dedicate mărcii din Wolfsburg.

Volkswagen aduce la Worthersee conceptul unui Golf GTI de 503 CP

Cu un roadster de 500 CP, cursele din Gran Turismo 6 vor fi cel puţin interesante.

Volkswagen lansează un concurs de design pentru studenţi

Pentru că vorbim despre un model virtual care va participa în competiţii, să trecem în revistă specificaţiile tehnice ale lui GTI Roadster Vision. Acesta are un motor TSI VR6 twin-turbo, care livrează 503 CP şi 665 Nm. Propulsorul este cuplat unei transmisii DSG cu şapte trepte şi livrează resursele către cele patru roţi printr-un sistem 4Motion. Motorizarea a mai fost expusă de Volkswagen la Worthersee în 2013, sub capota lui Design Vision GTI Concept, dar dezvolta cu 105 Nm mai puţin la ediţia precedentă.

Walter de Silva, designerul şef Volkswagen Group: "Sfârşitul deceniului va aduce maşini cu un design prea complicat"

Via GranTurismo

Comentarii (2)

  • Fata aduce a Alpine 110-50.
    0 2
  • Nu seamana deloc , doar la dimensiuni (latime si inaltime cel mai vizibil)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru