Volkswagen ID R Pikes Peak: conceptul electric pregătit de nemți va ataca cele 156 de viraje ale traseului din SUA

de Cornel Șocariciu
Luni, 19.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele fotografii cu ID R Pikes Peak, un concept 100% electric pregătit să înfrunte cei 20 de kilometri ai cursei de viteză pe traseu montan de la Pikes Peak, Colorado, SUA.

Volkswagen a publicat primele imagini cu viitorul ID R Pikes Peak. Conceptul dezvoltat de Volkswagen Motorsport și divizia R va concura în celebra cursă de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA.

Prototipul 100% electric este înscris în cadrul categoriei "Unlimited" și va putea fi admirat în 24 iunie. Traseul măsoară aproximativ 20 de kilometri, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri. Totodată, piloții vor avea de înfruntat 156 de viraje pentru a cuceri celebrul traseu american.

"Să concurăm la Pikes Peak nu are doar o semnificație simbolică, ci repezintă și un test valoros în ceea ce privește dezvoltarea mașinilor electrice", a declarat Dr. Frank Welsch, membru în comitetul de conducere Volkswagen.

Primul model de serie din cadrul familiei ID va intra pe linia de asamblare la finalul anului viitor, iar producția va fi asigurată de uzina de la Zwickau, Germania. Conform oficialilor Volkswagen, până în 2025 brandul german va avea în total peste 20 de modele electrice.

Anul acesta, România va fi reprezentată la Pikes Peak de pilotul Gabriel Ene.

Campionul en-titre al grupei F2 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă va concura în cadrul clasei "Open" cu un Honda Civic special pregătit pentru astfel de competiții. 

Comentarii (1)

  • LEXMARK
    Va concura oare si Batman cu batmobilul fiindca pare o stire a la Walt Disney ?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru