Volkswagen ID R și prima întâlnire cu virajele de la Pikes Peak: conceptul electric accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2.25 de secunde

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID R a ajuns în Colorado. Conceptul electric pregătit de nemți și pilotat de Romain Dumas a realizat primele teste pe celebrul traseu de la Pikes Peak. "Cursa către nori" are loc în 24 iunie.

Volkswagen vrea să bată recordul conceptelor electrice care au concurat la Pikes Peak, Colorado, iar pentru acest lucru, nemții au dezvoltat prototipul ID R. La volanul conceptului pregătit de Volkswagen îl vom vedea pe Romain Dumas.

Traseul de la Pikes Peak măsoară aproximativ 20 de kilometri, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri. Pentru a ajunge în vârf, piloții vor avea de înfruntat 156 de viraje.

Conceptul dezvoltat de Volkswagen a ajuns deja în Colorado și a făcut "cunoștință" cu virajele de la Pikes Peak.

"Veștile sunt bune: suntem în grafic cu pregătirile, iar inginerii au suficient timp să identifice setările potrivite", a declarat Sven Smeets, directorul Volkswagen Motorsport.

Conceptul Volkswagen ID R Pikes Peak are două motoare electrice care generează 500 kW și 650 Nm. Masa totală a prototipului este sub 1.100 de kilograme, iar accelerația de 0 la 100 km/h are loc în doar 2.25 de secunde.

Fanii motorsportului vor putea urmări evoluția conceptului ID R Pikes Peak în 24 iunie. 

Comentarii (1)

  • cam cat un p100d de la tesla :), bine are doar tractiune spate si ia viraje cu viseaza o tesla, dar totusi, nu e foarte impresionant.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru