Volkswagen ignoră recomandarea UE: "Nu există argumente să oferim bani clienţilor europeni afectaţi de Dieselgate"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen insistă că nu exista niciun motiv pentru care să ofere recompense financiare clienţilor europeni afectaţi de scandalul Dieselgate, deşi un astfel de program există în Statele Unite.

Esential 1000 de dolari a oferit Volkswagen clienţilor americani afectaţi de Dieselgate
8.5 miliarde de euro ar fi costurile Volkswagen dacă ar oferi europenilor câte 1.000 de euro
Volkswagen a anunţat la sfârşitul anului trecut că oferă vouchere în valoare de 1.000 de dolari pentru 482.000 de americani care deţin o maşină afectată de scandalul Dieselgate, însă a refuzat să implementeze un astfel de program şi în Europa.

La vremea respectivă, grupul german a afirmat că oferă vouchere americanilor în absenţa unui acord cu instituţiile de mediu din Statele Unite, însă Uniunea Europeană a recomandat celor de la Volkswagen ca europenii să aibă parte de un tratament similar.

Într-un comunicat de presă, constructorul a refuzat însă şi această recomandare şi susţine că situaţiile din Statele Unite şi Europa sunt fundamental diferite. "Situaţia din Statele Unite şi Canada nu este automat comparabilă cu cea din alte pieţe ale lumii.

Prin urmare, această schemă de compensare nu poate fi rulată în alte pieţe", precizează VW într-un comunicat de presă.

În acest context, clienţii europeni sunt nevoiţi să se bazeze doar pe programul de chemare în service pentru aplicarea unor update-uri de natură software sau a unui egalizator de flux în faţa debitmetrului. "În Europa ne concentrăm pe procesul de reparaţii şi servicii", mai precizează comunicatul germanilor.

Volkswagen evită însă implementarea unui astfel de program în Europa din cauza costurilor ridicate: dacă ar oferi câte 1.000 de euro fiecareui client afectat, Volkswagen ar avea cheltuieli de 8.5 miliarde de euro, întrucât pe Bătrânul Continent există circa 8.5 milioane de maşini afectate.

Via Automotive News

Comentarii (13)

  • someone
    mi se pare corect: nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase. ( cititi printre cuvinte sarcasmul )
    cu alte cuvinte, VW nu se considera vinovata de dieselgate in europa. sa fie oare discriminare atitudinea asta?
    28 2
  • Rusine Volkwagen!
    Niste lichele ! Isi merita soarta in groapa de gunoi a istoriei umane (ce o include pe cea a automobilului), alaturi de Hitler - parintele fondator.
    7 3
  • Respectul VAG pt clientii sai.....
    29 4
  • Nelu.Pantofarul
    Mai pe romaneste, da-i in *** pe aia care si asa le cumpara masinile si o sa le cumpere in continuare, atitudinea pe care au luat-o in state trebuia sa o ia si sa inceapa din Europa, principala lor piata, dar de... asta este respectul lor fata de clientii europeni.
    6 1
  • Nelu.Pantofarul
    Si nici ca o sa mai cumpar masina hitlerista vreodata.
    6 4
  • "am cumparat masina, nu norma de poluare". Cocalarilor :))
    14 16
  • o sa dea cum a dat si despabugira de razboi Romaniei,facuta uitata cu complicitatea guvernelor corupte din RO.http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/12/15/inca-o-tradare-nationala-parlamentul-renunta-la-datoria-de-19-miliarde-de-euro-a-germaniei-la-indemnul-bnr-si-un-adevar-istoric-mircea-vulcanescu-omul-de-stat-din-spatele-acestei-datorii-istorice/
    15 2
  • huidu huooooo
    0 1
  • vnaftuli
    Volkswagen să fie scutită de penalizări cu condiția să-și mute uzinele în România.
    1 0
  • Deci Europa este singura care a acceptat măsurile de remediere a motoarelor mincinoase, toți ceilalți au spus că nu e destul, și acum nici nu îi forțează să dea vreoo compensație... Bravo Europa!
    6 1
  • Un cuplu din USA s-a dus la reprezenta Vw și i-au rugat să le ia mașina înapoi. Dealerul a refuzat și ei le-au lăsat cheia și mașina în curte.
    Dacă exemplul ăsta ar fi urmat de toți, chiar și cei din Europa, atunci se va putea face ceva.
    Însă eu văd treburile altfel: lumea mai puțin informată și mai săracă va profita de scandal și se va bucura ca poate cumpăra mașini germane mai ieftine.
    10 1
  • Așa a devenit bogată Jermănica, că de tot neamțul e țigan.
    6 4
  • hazard
    ehe...daca ati pune voi osu' la munca macar un sfert din cat muceste un neamt cinstit...Romania ar fi mult mai bogata.
    Noroc insa ca ceilalti producatori respecta clientii si aerul pe care il respira acestia :)))
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru