Volkswagen inaugurează un nou centru de testare: nemții vor putea simula condiții reale de trafic, temperaturi extreme și mișcări ale aerului de până la 250 km/h

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a inaugurat un nou centru de testare în Wolfsburg. Aici, nemții vor putea realiza teste conform ciclului WLTP și vor putea simula condiții meteo extreme.

Volkswagen a inaugurat un nou centru de testare în Wolfsburg. Acesta se întinde pe o suprafață de 8.800 de metri pătrați și este descris ca fiind cel mai modern și eficient centru din industrie. Conform oficialilor producătorului german, aici vor putea fi efectuate teste conform noului ciclul WLTP, iar mașinile vor putea fi supuse unor temperaturi extreme, de la -30 de grade Celsius până la 60 de grade Celsius. De asemenea, în cadrul tunelului aerodinamic, viteza aerului va putea ajunge până la 250 km/h.

"Până în 2020 vom reînnoi întreg portofoliul și ne vom extinde în anumite segmente cheie. În total, echipele de dezvoltare lucrează la peste 50 de proiecte. Printre altele, noul tunel de vânt oferă condiții optime pentru îmbunătățirea consumului de carburant", a declarat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

În cadrul noului centru, Volkswagen va putea simula ploaia, ninsoarea și chiar și o umiditate de până la 95%. De asemenea, nemții spun că tunelul de vânt generează o presiune acustică de doar 65 de decibeli, valoare asociată cu un televizor cu volumul setat la un nivel normal.



Noul centrul inaugurat de Volkswagen a costat aproximativ 100 de milioane de euro, iar piatra de temelie a fost pusă în iunie 2014.

Comentarii (1)

  • Cand vor putea simula trecerea timpului ....stam de vorba,pana atunci sa curga reclamele de senzatie !
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru