Volkswagen nu a uitat de divizia sa de performanță R: germanii plănuiesc versiuni sportive pentru T-Roc, Tiguan și Arteon

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să resusciteze gama sa de modele de performanță R. Printre produse ar urma să se numere un Tiguan R, un T-Roc R și un vârf de gamă Arteon R.

Volkswagen a uitat că litera R ar fi trebuit să fie aplicată pe modelele sale de performanță. De la Golf R, germanii n-au mai surprins fanii cu nici un reprezentant al diviziei de performanță. S-au mulțumit să lanseze pachete cu accesorii sportive R pentru majoritatea modelelor din gamă.

Se pare că strategia va fi ușor revizuită, după cum a aflat publicația Car and Driver după un interviu cu un oficial Volkswagen. Acesta a declarat că brandul german va încerca să revină în liga diviziilor de performanță și să țintească nume celebre precum BMW M și Mercedes AMG.

Modelele așteptate vor garanta ceva mai multe resurse, o ținută de drum sportivă și pachete aerodinamice care să sublinieze apartenența la divizia R.

Un prim candidat ar urma să vină tot din segmentul compact, acolo unde se vorbește despre un Golf R mult mai extrem. Micul T-Roc, prezentat în urmă cu câteva zile, ar urma să fie și el pe lista modelelor cu versiune R. După el ar trebui să facem cunoștință cu un Tiguan R sau un Touareg R.

Vârful de gamă va fi Arteon R.

Despre motoare nu există informații, însă având în vedere potențialul Grupului VAG, speculațiile indică motoare turbo cu patru cilindri. Tiguan R în schimb ar putea folosi chiar unitatea cu cinci cilindri de 2.5 litri turbo, regăsită pe Audi.

Herbert Diess, președintele Volkswagen, le-a cerut deja inginerilor să construiască un prototip sportiv al noului T-Roc, pentru a vedea cât de potrivit este pentru gama R. Exemplarul ar urma să înceapă testele spre sfârșitul acestui an.

via caranddriver

Comentarii (1)

  • benzinaru ala de 2.5 pe tiguan ar merge la fix
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru