Volkswagen nu comentează acuzațiile formării unui cartel german: "Cooperarea cu alți constructori pe subiecte tehnice este normală"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 27.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen refuză să comenteze acuzațiile că a format un cartel împreună cu Mercedes, BMW, Audi și Porsche, însă susține că este firesc să cooperezi cu alți constructori pe subiecte tehnice.

Marii constructori germani sunt acuzați în această perioadă că au format un cartel pentru a stabili prețuri comune pentru diverse componente, măsuri prin care au defavorizat producătorii străini.

Informațiile au apărut prima oară în publicația germană Der Spiegel și sunt investigate acum și de Uniunea Europeană, iar BMW a respins deja aceste acuzații. În schimb, Grupul Volkswagen a ales să nu comenteze informațiile, însă afirmă că este normal să poarte discuții cu alți constructori pe subiecte de natură tehnică.

"În prezent, Grupul Volkswagen nu are niciun comentariu de făcut asupra detaliilor acestor probleme sau speculații. Este normal pentru un constructor să se implice în discuții de natură tehnică pentru a accelera ritmul și calitatea inovațiilor", precizează germanii într-un comunicat de presă.

Potrivit unor date neoficiale, informațiile despre formarea cartelului au fost dezvăluite presei de către Mercedes. De altfel, presa a relatat în această săptămână că BMW a decis să suspende discuțiile cu Mercedes cu privire la proiectele comune, inclusiv cele care vizează construcția unei rețele de 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice. Prin aceasta mișcare, Mercedes ar putea să obțină imunitate și să primească o amendă semnificativ mai mică decât rivalii.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru