Volkswagen nu renunță la ideea unui Hot Hatch extrem: inginerii pregătesc un Golf R Plus cu "circa 400 CP"

de Cornel Șocariciu
Vineri, 05.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Volkswagen Golf va primi și versiuni de performanță GTI și R. Conform unor surse apropiate companiei, nemții vor oferi și o variantă extremă denumită R Plus. Aceasta ar urma să dezvolte "circa 400 CP".

În ultimii ani, segmentul Hot Hatch-urilor de clasă compactă oferă valori de putere din ce în ce mai generoase. Volkswagen este unul dintre constructorii care s-a făcut remarcat în acest segment, iar noua generație Golf ar urma să aibă un reprezentant de top.

Conform unor surse apropiate companiei, inginerii constructorului german dezvoltă o nouă versiune Golf R, iar în paralel lucrează și la o variantă de top denumită R Plus.

Aceasta va fi dezvoltată având la bază arhitectura și tehnologia utilizată de divizia Volkswagen Motorsport pe varianta de circuit Golf TCR, iar anumite elemente vor fi preluate și de pe conceptul Golf R400. Acealași surse susțin că viitorul Golf R Plus va fi cel mai puternic și cel mai agresiv Golf dezvoltat de producătorul german până în prezent. Resursele motorului ar urma să ajungă la "circa 400 CP", valoare apropiată de cea anunțată de Mercedes pentru viitorul AMG A45.

În acest moment, proiectul încă nu a primit aprobare pentru a intra în producție, dar sursele menționează că Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen, susține un astfel de produs.

În cazul în care lucrurile decurg conform planurilor, versiunea Golf R Plus va fi lansată simultan cu varianta "normală" Golf R în 2020.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru