Volkswagen, obligată să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice în zonele defavorizate din California

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 16.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul american California obligă Volkswagen să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice și în zonele mai sărace, considerând că germanii obțin în prezent un avantaj competitiv.

Ca parte a acordului semnat de Volkswagen pentru încheierea scandalului Dieselgate în Statele Unite, producătorul german a acceptat să investească două miliarde de dolari în dezvoltarea unor rețele de încărcare pentru mașini electrice.

Din această sumă, 800 de milioane de dolari au fost alocați doar pentru statul California, însă autoritățile americane sunt acum nemulțumite de modul în care Volkswagen a efectuat investițiile.

Oficialii din California susțin că grupul german a instalat stații de încărcare în așa fel încât să obțină un avantaj competitiv în fața celorlalți producători de mașini și de stații de încărcare de pe piață. De altfel, Volkswagen a propus investiții de 120 de milioane de dolari pentru realizarea a 400 de stații de încărcare pe autostrăzi și drumuri cu trafic major, exact în locurile în care rivalii voiau de asemenea să construiască astfel de rețele.

Tocmai de aceea, autoritățile au votat o lege prin care obligă Volkswagen ca 35% dintre investițiile realizate în primele 30 de luni să fie alocate zonelor defavorizate și afectate de poluarea aerului.

Rețeaua de stații este realizată de compania Electrify America, o divizie a Grupului Volkswagen creată special în acest scop.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru