Volkswagen Passat ar putea primi o versiune crossover în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.07.2011
Volkswagen ar putea lansa o versiune "Cross" a lui Passat Variant, care va avea o gardă la sol mărită şi tracţiune integrală, anunţă colegii de la AutoBild.

Volkswagen pregăteşte o versiune Cross a lui Passat Variant, anunţă cei de la AutoBild. Modelul va avea tracţiune integrală, o gardă la sol mărită, scut pentru baia de ulei şi diferenţialul spate şi ornamente din plastic pentru bosajele aripilor. Pentru moment, nu există nicio confirmare asupra dezvoltării unui asemenea model, iar inginerii Volkswagen nu au fost încă surprinşi în timpul testelor cu această versiune. În prezent, există doar cinci versiuni ale lui Passat Variant oferite cu tracţiune integrală, patru dintre ele având un motor 2.0 TDI de 140 sau 170 CP, în timp ce a cincea foloseşte un motor TSI de 3.6 litri şi 300 CP.

Cei de la la AutoBild spun că modelul va debuta în decursul anului 2012. Încă de la debutul lui Passat Variant, modelul prezenta un tunel pentru cardan de-a lungul caroseriei, semn că o versiune cu tracţiune integrală va fi luată în considerare la un moment dat. Recent, francezii de la Peugeot au lansat o versiune hibridă cu tracţiune integrală a lui 508, numită 508 RXH, care prezintă un kit de caroserie care sugerează aptitudini soft-road.

Concernul Volkwagen a deschis această nişă cu modelul A4 Allroad, deci conceptul unui break de clasă medie transformat în crossover nu le este necunoscut. Pe lângă garda la sol mărită şi ornamentele pentru bosajele aripilor, CrossPassat va primti un set de ornamente din plastic pentru pragurile laterale, un set de jante din aliaj uşor cu un design special, ornamente din plastic pentru barele de protecţie faţă şi spate şi elemente din plastic pentru părţile inferioare ale portierelor.

Via | Autobild

Comentarii (4)

  • Andrei
    Cross Passat
    cred ca o sa fie interesanta masina... desi, sa incomodezi toti pasagerii de Passat cu cu acel tunel pentru cardan, doar pentru cei care isi iau 4x4, si astia probabil k sunt sub 5%...
    3 9
  • george
    IN MERCEDES STAI INCOMOD?
    @ Andrei

    Ca si Mercedes-ul tot tractiune spate are si tot pe cardan. Ca sa nu mai spun ca si la Passat-ul normal tunelul tot la fel de mare este fiindca exista deja versiuni 4x4...
    6 0
  • @Andrei
    ai vrut tu sa pari interesant si atotstiutor..... stai jos 4 (patru)
    3 2
  • Versiunea Cross a lui Passat apare anul asta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru