Volkswagen prinde curaj după scandalul Dieselgate: “Vrem să devenim un brand relevant în Statele Unite”

de Petre Barac
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen vrea să investească mai mult de 3 miliarde de dolari în SUA pentru ca brandul să devină unul relevant pentru piața americană.

La peste doi ani de la scandalul Dieselgate, în care a fost acuzat că a manipulat testele de emisii şi de consum pentru modelele diesel vândute peste Ocean, cu pierderi înregistrate de câteva zeci de miliarde de dolari, Volkswagen și-a recăpătat optimismul.

Grupul german anunță acum că vrea să devină un jucător important pe piața din SUA, pregătind în acest sens investiții de peste 3 miliarde de dolari.

Banii vor merge în special către dezvoltarea de noi modele, printre care și două SUV-uri, cu care Volkswagen vrea să recâștige simpatia americanilor. În prezent, nemții au o cotă de piață de circa 2% în SUA.

Un prim pas a fost deja făcut prin lansarea noii generații Volkswagen Jetta cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Constructorul german a pus accentul pe o serie de îmbunătățiri de nivel estetic și pe utilizarea unei noi platforme care oferă diverse avantaje.

“Vrem să câștigăm cotă de piață și să creștem de la un jucător de nișă la un brand relevant în Statele Unite”, a declarat Hinrich Woebcken, șeful Volkswagen pentru operațiunile din America de Nord.

Via Autonews

Comentarii (7)

  • Octavian
    Ii copiaza (sau li s-a "sugerat" sa-i copieze) pe BMW si Mercedes care au fabrici in USA.
    Ei si-au facut in Mexic si ...surpriza au dat peste dieselgate :)
    5 2
  • bobo popa
    '' vrem sa gasim metode sa ii fraierim in continuare si pe americani si sa scapam asa cum am facut €pa ''
    0 2
  • Alo? Aici e America? De cand e asa important pentru un roman / european ca VW vrea sa devina un brand relevant in SUA?
    2 4
  • inexorabil
    Este ca și cum aș fi escrocat de cineva ȋn mod fățiș, iar el m-ar asigura cu o mină senină, de parcă nu s-ar fi ȋntâmplat absolut nimic și ignorând cu desăvârșire uitătura mea piezișă către el: “Vreau să devin un om important pentru tine, ȋncepând chiar de acum! Uite, poți avea deplină ȋncredere ȋn mine”…Desigur. Un viitor promițător și…relevant mi s-ar deschide ȋn față.

    PS. Mi-am vândut vw-ul chiar astăzi. Spațiu și confort – doar atât mi-a oferit, ȋnsă la superlativ. Totuși, precum ȋn hitul lui Roxy Music, am nevoie de “more than this”.
    5 2
  • @inexorabil, ma bucur sincer ca ai scapat de el. Ce ti-ai luat in loc?

    Acuma, fara sa le iau apararea, emisiile de NOx sunt doar un aspect al masinii. Da, s-au manjit zdravan pentru ani de zile, dar totusi, sa nu uitam ca altfel masinile nu erau rele. Oricare ar fi fost concurenta lor.
    5 1
  • inexorabil
    Salut, Zărne! Greu mai află omul de tine ;)

    Motorul era “copt” şi “însetat” de ulei. Dar cel mai mult mi-a displăcut valoarea destul de scăzută a cuplului, ceea ce se “simte” la urcarea în rampă. “Jenibil” de slab…Doar pentru un impozit modic nu merită anumite sacrificii.

    Ce mi-am luat? Exact ceea ce îi promisesem lui Edikkk (posibil Mafia): Diesel! Tânjeam după cuplu…Detalii pe contul meu de profil.
    3 2
  • n-ai cum sa nu admiri talentul comercial al nemtilor, luati de exemplu gulia, care in mod traditional o dadeam la porci, acum o gasesti in lidle ca leguma de lux...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru