Volkswagen răscumpără primele mașini din Europa afectate de Dieselgate: "Facem asta doar pentru că mașinile valorează puțin"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va răscumpăra câteva mașini în Germania care au fost afectate de scandalul Dieselgate, însă insistă că gestul nu va fi replicat la scară largă și că decizia are la baza valoarea scăzută a acestora.

Volkswagen a răscumpărat cele peste 600.000 de mașini afectate de scandalul Dieselgate în Statele Unite, însă a refuzat o politică similară și în Europa sub pretextul că legislația de pe Bătrânul Continent este semnificativ mai blândă.

Iată însă că lucrurile încep să se complice pentru constructorul german, care a pierdut două procese ale reclamanților din localitățile germane Arnsberg și Bayreuth.

Judecătorii au decis că Volkswagen trebuie să răscumpere mașinile acestora, iar constructorul a renunțat la ideea de a face apel cu motivația că valoarea mașinilor implicate în proces este foarte scăzută. De altfel, Volkswagen susține că nu se așteaptă ca această decizie să fie luată de judecători și în alte procente intentate de clienți păgubiți.

Totuși, decizia reprezintă un precedent important în special pentru două grupuri de consumatori din Marea Britanie și Olanda, care au fuzionat recent pentru a cere despăgubiri consistente din partea Volkswagen.

Cele două grupuri au în total peste 140.000 de clienți afectați de Dieselgate.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Ai noștrii posesori de tdi E5 (adică 4) tac mâlc că nu mai au bani și de proces...Alții încă dau mii de euro pe ele !!
    Asta-i diferența între Vest și Est.
    15 10
  • @ AM a publicat anul trecut solutia tehnica se inlocuire a tubulaturii de admisie si a senzorului de debit .De ca sa le rascumpere?
    Oare sefii vw nu urmaresc aceasta publicatie ?
    0 7
  • Aha ... Si era pe-aici un ciumpalac care zice ca VW nu se bucura de protectie in Europa ... Cum e cu jumatatea de masura? Cu alte cuvinte, in fata lui Uncle Sam ne tremura chilotii de frica ca, daca se incordeaza ala, e nasol! Pe fraiereii de europeni, in schimb, ii lasam si pacaliti, si cu banii luati, ca, ei oricum ne cumpara masinile ... Sunt posesor ce VW si, spre norocul meu, masina mea nu-i afectata de dieselgate. dar tocma minciunile si meschinariile astea ma vor face sa nu mai cumpar vrem masina de-a lor in vecii vecilor!

    @z
    Nu vorbim de un tratament diferit al romanlor fata de germani sau francezi. Vorbim de o discriminare intre TOTI EUROPENII si americani.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru