Volkswagen recheamă în service peste 11.000 de unități e-Up: modelul electric de oraș are probleme la baterie

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că recheamă în service circa 11.200 de unități ale modelului electric de oraș e-Up din cauza unui adeziv care se poate scurge în baterie.

Volkswagen este nevoită să recheme în service toate unitățile modelului electric e-Up produse de la lansarea inițială din 2013 și până în martie 2017.

Constructorul german a luat această decizie ca urmare a descoperirii unei posibile probleme la sigiliul bateriei. Astfel, există pericolul ca un adeziv să se scurgă în carcasa de protecție a bateriei de înaltă tensiune.

Totuși, un purtător de cuvânt al Volkswagen a menționat că, cel puțin până în prezent, nu există informații cu privire la posibile accidente care să aibă drept cauză acest risc.

În total, pe teritoriul Europei vor fi afectate de recall circa 11.200 de unități e-Up, iar procedura constă în aplicarea unui strat suplimentar de ceară.

În mod obișnuit, procedurile mecanice la recall-uri pot dura și numai câteva ore, însă în acest caz Volkswagen a anunțat că proprietarii își vor putea recupera mașinile după cel puțin o zi. Motivul este reprezentat de faptul că procedura implică scoaterea bateriei din carcasa de protecție.

Via Electrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru