Volkswagen s-a răzgândit: SUV-ul Atlas ar putea ajunge în Europa cu motorul TDI de 2.0 litri şi 193 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează oportunitatea de a vinde viitorul SUV Atlas şi pe piaţa europeană, împreună cu motorul diesel TDI de 2.0 litri care generează 193 de cai putere.

Volkswagen a lansat la sfârşitul lunii noiembrie noul SUV Atlas, care la cei peste 5 metri lungime ai săi este mai mare chiar şi decât Toureg.

Constructorul german a menţionat însă că modelul va fi produs în SUA şi că va fi comercializat doar pe pieţele din Statele Unite şi China, acolo unde apetitul pentru modele de mari dimensiuni este mai ridicat. Câteva săptămâni mai târziu, Volkswagen a admis că noul SUV va fi vândut şi în Rusia, iar acum anunţă că ia în calcul comercializarea acestuia şi pe unele pieţe importante din Europa.

"Ne gândim la Europa. Pentru cele mai multe regiuni, Toureg este maşina potrivită, dar există unele pieţe precum Rusia şi Orientul Mijlocul unde Atlas ar putea fi popular. Atlas este mare, aşa că trebuie să evaluăm cererea, pentru că ar putea fi prea mare pentru a încăpea în garaje. Dar cu siguranţă există pieţe europene unde ar avea sens", spune Elmar-Marius Licharz, şeful diviziei de modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen.

Urmareste Automarket
În cazul în care va fi adus în Europa, Atlas va fi comercializat inclusiv cu un motor diesel, chiar dacă în Statele Unite este disponibil doar cu două unităţi de propulsie pe benzină de 241 şi, respectiv, 283 de cai putere.
Cel mai probabil, alegerea germanilor se va îndrepta spre unitatea TDI de 2.0 litri şi 193 de cai putere. "În acest moment doar ne gândim la asta, dar este posibil", a mai precizat Licharz.

Dacă va fi vândut şi în Europa, maşinile vor fi importate de la fabrica Volkswagen din localitatea americană Chattanooga, care are capacitatea de a mări producţia.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru