Volkswagen Scirocco va renaște în versiune electrică: lansarea noului model cu 300 de cai putere, programată după 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa un coupe sportiv cu două uși cu propulsie electrică ce va prelua o mare parte din caracteristicile lui Scirocco, model tras deja pe linie moartă din cauza vânzărilor slabe.

Scandalul Dieselgate a determinat Grupul Volkswagen să adopte o serie de măsuri drastice pentru reducerea costurilor, iar acestea vizează inclusiv o curățenie în gama de modele disponibile.

Din cauza vânzărilor slabe, pe lista neagră au intrat inclusiv Volkswagen Beetle și Scirocco, însă ultimul dintre ele are șanse să rămână pe piață într-o nouă formă. Frank Welsch, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul Volkswagen, a dezvăluit că producătorul german va dezvolta un model electric coupe cu tentă sportivă cu două uși, care va prelua numele și caracteristicile de bază ale lui Scirocco.

"Putem folosi numele Scirocco doar pentru un coupe sportiv cu două uși. Nu este clar cum vom face o astfel de mașină, dar ne gândim la un concept bazat pe platforma noastră electrică. Ar putea fi o mașină grozavă", explică el.

Noul model ar urma să fie dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen și să preia o serie de elemente de design de la Volkswagen ID, conceptul electric care va fi lansat în versiune de serie în 2020.

Modelul ar urma să aibă un sistem electric de propulsie de 170 de cai putere, iar un Scirocco R ar urma să ajungă la circa 300 de cai putere. De asemenea, autonomia modelului ar urma să fie cuprinsă între 320 și 600 de kilometri, în funcție de capacitatea bateriilor și de modul în care vor evolua acestea până la lansarea pe piață.

Noul Scirocco electric va vedea însă lumina zilei după 2020.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru