Volkswagen se teme de eventualele taxe vamale din SUA: “Costurile ar crește cu până la 2.5 miliarde de euro”

de Paul Cosma
Vineri, 22.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful grupului Volkswagen, Herbert Diess, a spus că o eventuală introducere a taxelor vamale de către Statele Unite ar conduce la costuri suplimentare de până la 2.5 miliarde de euro.

Președintele american, Donald Trump, a amenințat producătorii europeni de automobile cu introducerea de taxe vamale dacă nu va obține o renegociere a acordurilor comerciale cu Uniunea Europeană.

Posibila introducere a taxelor a stârnit deja îngrijorarea companiilor, care se tem că profitul le va fi afectat de costurile suplimentare.

Herbert Diess, CEO-ul grupului VW, a declarat că o eventuală introducere de taxe vamale de către SUA ar putea conduce la costuri suplimentare de 2.5 miliarde de euro.

Producătorii germani sunt cei mai expuși la eventualele taxe, întrucât ei exportă cele mai multe autovehicule din Europa către Statele Unite.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Tartorii ăştia de la v.a.g. i-au întrecut pe omologii de la “GM”…Când vine vorba despre (psihoza) costuri, au impresia că apare însuşi michiduţă în faţa lor.

    La urma urmei, de ce să nu conteze friţii pe “ajutorul” UE (că tot este socialismul la Putere, pardon, la modă) în privinţa suportării taxelor vamale americane? Ce-i drept, s-ar scandaliza niţel “Dreapta” (fiindcă are şi Stânga Dreapta ei, numită stângism), dar, dacă se serveşte, la timpul oportun, hipnoza diversionistă a “luptei anticorupţie” (slavă Domnului că există, în mod inepuizabil, estici “roşii”, “răi”), atunci gata, toată lumea va împinge apoi, discret, gunoiul sub preş şi se va face că plouă din nori “liberali” şi “capitalişti”.
    7 0
  • nu este normal sa ceara si ei taxe vamale daca toata lumea cere producatorilor americani sa plateasca taxe vamale? Noroc mare au cu Trump, dupa bataia de joc a lui Obama...
    9 1
  • Daca ati tradat Europa pentru gazul ieftin de la fffhurtin....
    Tradatorilor, oportunistilor!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru