Volkswagen se teme pentru profitul său: “Vom avea de suferit dacă mașinile electrice nu vor avea suficientă cerere din partea clienților”

de Paul Cosma
Marti, 03.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful sindicatului VW susține că profitul grupului va avea de suferit dacă nemții nu vor reuși să vândă un milion de mașini electrice până în 2025, conform noilor reguli europene anti-poluare ce urmează să fie dezbătute și votate în această lună.

Autoritățile europene pregătesc adoptarea unor noi obiective pentru reducerea poluării și a emisiilor de CO2. În această lună ar urma să fie votate noile reguli care presupun scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% sub nivelul din 1990, obiectiv ce ar trebui să fie atins până în 2030.

Printre măsurile de reducere a emisiilor se numără promovarea intensă a mașinilor electrice la nivel european, situație ce pune în dificultate producătorii auto.

Grupul Volkswagen se teme că profitul său va avea de suferit dacă aceste mașini electrice nu vor avea o cerere mare din partea clienților. Nemții ar trebui să vândă un milion de mașini electrice până în 2025, potrivit noilor reguli europene, după cum a declarat Bernd Osterloh, șeful sindicatului Volkswagen.

“Fără o cerere suficientă din partea clienților (n.a. pentru mașini electrice), producătorii vor avea de ales între a plăti amenzi pentru depășirea limitelor de CO2 sau încurajarea vânzărilor la prețuri prea mici pentru a mai avea profit.

Dacă prețurile vor avea de suferit, nu vom mai putea să le refacem,” a explicat Osterloh.

Producătorii auto au cerut guvernelor europene să susțină infrastructura pentru aceste mașini electrice, prin dezvoltarea rapidă a unui număr cât mai mare de stații de încărcare.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Dupa ce au trisat si mintit atat,Vw se teme doar pentru profit. Eu ma tem pentru sanatatea mea,sper sa li se interzica afumatoarele pe care le produc.
    10 2
  • Tesla, o companie de buzunar pe langa imperiul VAG, a pus mana acum 7-8 ani si a construit singura reteaua de statii de incarcare in state.
    Asta ca tot e la moda sa-i injure lumea ca nu-si respecta termenele de livrare.
    Oare astia de se bat cu caramida in piept ca ei sunt de fapt nr.1 in lume ca volum de vanzari, nu ar putea sa faca acelasi lucru?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru