Volkswagen și ucenicii săi lansează două noi concepte: un Golf GTI de 410 cai putere și un Golf Variant hibrid

de Bogdan Mirică
Miercuri, 24.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Și în acest an Volkswagen a pregătit o serie de concepte pentru Festivalul de la Worthersee. Este vorba despre un Golf GTI de 410 cai putere și un Golf GTE cu autonomie extinsă, bazat pe varianta break.

După ce ne-a anunțat că ucenicii săi au pregătit încă un concept pentru ediția de anul acesta a Festivalului de la Worthersee, Volkswagen a dezvăluit primele imagini și informații oficiale ale modelului surpriză.

Cei 13 ucenici VW au dat naștere unui prototip care se numește GTI First Decade, bazat, bineînțeles, pe versiunea sportivă a modelului compact. Exteriorul a primit un finisaj în două tonuri, Satin Ocean Shimmer și Atlantic Blue, un eleron montat pe hayon și jante de 20 de inch.

Interiorul a renunțat complet la bancheta spate pentru un look inspirat din motorsport, dar și pentru a mai reduce masa totală. Aspect esențial când vorbim despre un model hibrid, care vine la pachet cu niște baterii.

Volkswagen GTI First Decade este un concept hibrid, cu un motor pe benzină responsabil pentru învârtirea roților față și unul electric responsabil pentru învârtirea celor spate. Ele pot fi folosite separat sau împreună. În această ultimă situație, totalul puterii ajunge la valoarea impresionantă de 410 cai.

Esential 410 cai putere oferă noul Volkswagen Golf GTI First Decade.
Conceptul bifează și o premieră tehnologică, pentru că cei 13 ucenici au instalat un sistem electric de reglare a scaunelor, acționat prin intermediul unei tablete sau telefon.
Șoferul sau pasagerul trebuie doar să descarce aplicația creată de tinerii ingineri.

Cele două scaune ajustabile sunt de tip scoică, sunt îmbrăcate în piele Nappa și au cusături contrastante de culoare albastră.

Volkswagen Golf GTE Estate impulsE

Pe lângă conceptul sportiv, tinerii care descifrează tainele industriei auto la Volkswagen au pregătit și un concept ceva mai cuminte, cu înclinații eco. Se numește GTE Estate impulsE și folosește o baterie ceva mai mare, de 16.8 kWh, pentru a garanta o autonomie îmbunătățită.

Și acest prototip vine cu un finisaj distinct pentru caroserie, îmbinând nu mai puțin de cinci nuanțe: Oryx White, Apassionata Blue, Anthracite, Hallmark și Saint James Red.

Interiorul folosește din abundență cusături albastre la nivelul volanului, bordului și schimbătorului de viteze. Și aici se găsesc scaune sport îmbrăcate în Alcantara și o iluminare ambientală care poate fi comandată prin intermediul unei aplicații de mobil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru