Volkswagen ştie când maşinile electrice vor ajunge la vânzările de diesel: autonomie 300 kilometri şi preţ accesibil

de Daniel Popescu
Joi, 30.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anticipează că maşinile electrice vor avea vânzări la fel de bune ca modelele diesel după ce vor ajunge la o autonomie de minim 300 de kilometri şi vor avea un preţ accesibil.

La fel ca aproape orice alt constructor auto, Volkswagen şi-a stabilit o strategie pentru dezvoltarea unor modele electrice, în contextul noilor norme de emisii care vor intra în vigoare în 2020.

Constructorul german dezvoltă o nouă platformă MEB care va sta la baza a circa 30 de modele electrice în cadrul grupului până în 2025, iar oficialii mărcii ştiu deja care sunt cerinţele pentru ca maşinile electrice să aibă succes.

Jurgen Stackmann, directorul de vânzări şi marketing al VW, afirmă că maşinile electrice vor ajunge la nivelul vânzărilor de modele diesel în momentul în care autonomia acestora va fi de cel puţin 300 de kilometri, iar preţurile vor fi unele acceptabile. Pentru a ajunge în acest punct, Volkswagen trebuie să dezvolte o baterie cu o capacitate de 60 kWh. "Va trebui să facem aceste schimbări, pentru că toate regulamentele vor cele în cele din urmă să avem emisii zero", a declarat el.

Urmareste Automarket
Ca parte a acestor planuri, Volkswagen intenţionează să lanseze un model electric complet nou în 2019, iar Stackmann consideră că, dacă cele două condiţii menţionate anterior vor deveni realizate, atunci maşinile electrice ar putea ajunge relativ rapid la vânzările înregistrate de modele diesel.
Totuşi, acestea din urmă vor fi în continuare preferate pe distanţe lungi.

"Mixul de maşini electrice ar putea deveni acelaşi ca cel pentru diesel. Încă va fi mai există un rol pentru maşinile diesel, dar pentru maşinile preferate de şoferi pentru călătorii pe distanţe lungi. Diesel-ul va rămâne în ofertă, dar ar putea exista segmente în care vom oferi doar versiuni electrice şi pe benzină, fără diesel", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Acum 2 ani stiau ca diesel-ul e viitorul pentru inca 10 ani cel putin. Ce ti-e si cu companiile astea...Mai ceva decat cu politicienii romani.
    7 2
  • Marketing VAG
    Ipocrizie curata ! Volkswagen AG ar trebui sa fie ultimii care fac asemenea "previziuni"... Unde erau inainte de 2010 la nivel declarativ? Ironizau si luau peste picior pe cei care aveau curajul sa vina cu propuneri curajoase.
    6 2
  • Ce savant tre' să fii ca să poți formula ceva de genul:
    "Mașinile electrice vor fi atractive atunci când vor fi ieftine și vor avea autonomie de minim 300 de kilometri"!
    Anul, luna, ziua... Adică ceva concret, nu abureli! Dacă ești constructor auto, înseamnă că ai un plan, un termen de execuție, proiecte de cercetare etc. Când se implementează bateria aia de 60 kWh? Unde o încărcăm și în cât timp? Cu cine te asociezi ca să construiești o rețea de stații de încărcare? De unde iei finanțare? Cât costă toate astea?
    WV știe ce perle scoate Stackmann ăsta? Îmi și închipui cum ieșea, săracul, de la birou și ziariștii au sărit ca niște ulii pe el, vârându-i microfoanele în gură. Iar el, ca să le arunce niște firimituri și să scape de ei, scoate niște vânturi la care să se închine toată jurnalimea flămândă. Care jurnaliști o preiau cumva și ne trombonesc așa! Articole en gros și en detail! La kil și la hectar. Un translate, un copy-paste și pac! Gata, am postat-o! Oare când se dau salariile?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru