Volkswagen susține că Dieselgate este de domeniul trecutului: “Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global”

de Paul Cosma
Luni, 12.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen susține că a depășit aproape în totalitate scandalul Dieselgate, izbucnit în urmă cu 3 ani, care a provocat pagube serioase la nivel de imagine, dar și în contabilitate. Aproape 90% din mașinile cu emisii “trucate” au fost “cumpărate și reparate” de grupul german, potrivit CEO-ului Herbert Diess.

Scandalul Dieselgate, care a zguduit Volkswagen și întreaga industrie auto, a însemnat penalități și amenzi de peste 30 de miliarde de euro, până acum, pentru grupul german.

La trei ani de la izbucnirea Dieselgate, conducerea constructorului susține că mare parte din acest scandal a fost “lăsată în urmă” cu ajutorul “tranziției la vehiculele electrice” și prin “eforturile de a curăța mașinile” cu emisiile manipulate.

“Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global. Cred că am trecut peste majoritatea problemelor. Încă mai avem chestiuni juridice ce trebuie rezolvate și procese în care suntem implicați, dar vor mai trece câțiva ani până când vor fi soluționate,” a declarat Herbert Diess, CEO-ul VW.

Oficialul spune că problemele cele mai mari sunt în Statele Unite, după ce “reparațiile din Europa au fost relativ ușoare”, respectiv o actualizare a softului pentru circa 10 milioane de mașini.

Acesta a subliniat că Volkswagen va continua să investească în motoarele diesel, fiind “cea mai bună variantă în țările unde energia regenerabilă nu este încă disponibilă”.

Via Automotive News

Comentarii (23)

  • Mircea
    A mea sigur nu...
    8 1
  • Anonim
    Tu esti in aia 10 % ! De curiozitate ai fost la reprezentanta cu ea sa iti rescrie softul ? In Romania nu se inghesuie lumea ca este permisiva legislatia afata daca nu ai fost sa iti rescrie softul nu mai pupi TUV
    9 1
  • Mint astia de la VAG la fel cum respira.
    14 3
  • Costel
    si cind ma gindesc ca sint si uni care pun la indoiala buna credinta a celor de la VAG...
    acuzati pe nedrept, hartuiti, obstructionati de competitori impotenti sa sustina o concurenta onesta, si-au facut datoria fata de clienti in spiritul corectitudinii nemtesti.
    sa crape crancofoni fratuji de ciuda
    6 10
  • Costel
    s-or bucurat multi si or vrut rau VAG, da' ardeleni mei n-or cazut in propaganda slaba crancofona.
    VAG rulz in Ardeal si in Cluj
    3 16
  • @Costel...esti absolut genial
    12 1
  • Fara alehas
    @Costel
    Bai, iar ti-ai tunat broasca aia nemteasca ?! Scoate-ti naibii teava aia de esapament din habitaclu.
    10 3
  • inexorabil
    Viene, cu adevărat genial este altceva şi anume această expresie rostită chiar de starostele lui VAG: “maşini afectate la nivel global”. Sesizaţi tonul impersonal, NEAFECTAT el însuşi? De parcă ar ţine morţiş să sugereze că maşinile şi, implicit, interesele companiei au avut de suferit DIN AFARĂ, din cauze exogene, vrăjmaşe, dornice de rău şi cu precădere independente de voinţa “inocentului” Grup german, în definitiv o “victimă” a acestei “conspiraţii” de proporţii…cosmice.

    Îmi imaginez lesne că acela care dă glas unei asemenea expresii îşi compune o mimică “judicioasă” şi “adecvată” impresiei impersonale pe care vrea s-o determine, reliefată prin seninătate, detaşare, senzaţie de joc al hazardului, chiar umilinţă…Cu alte cuvinte, VAG s-a înhămat la remedierea unei probleme provocate de cauze exogene, de orientare coincidentia oppositorum obiectiv-subiectiv. De ce? Fiindcă _ _ _ _ _ _ , dar mulţi! (completaţi voi :D).

    În loc de concluzie: ars poetica, pardon, ars politica.
    7 5
  • De unde ai învățat limba română? Vreau să învăț și eu, sa te pot
    înțelege...
    4 0
  • Costel
    @Inexorabil

    vorbeste romaneste, pretene...
    exogen, erogen.. who cares?
    VAG s-o ingrijit de clienti. in locul lor pe crancofoni ii durea in dos. Punct.
    3 12
  • @inexorabil

    nu retin sa-si fi cerut nici macar scuze pentru manareala. Nu a fost o greseala pardonabila ci un act constient cu forma continuata...nu poti implementa un astfel de soft ca si cum ai copia un fisier txt pe hard si nici 10.000.000 (milioane) de motoare nu e numarul degetelor de la o mana.

    in fine, creiere microscopice, plane si lucioase si ca a lui Costel au fost, sunt si vor mai fi pe Terra

    ...indubitabil
    7 0
  • Costel
    @Vianu
    las' ca aveti voi gargara de mari destepti.
    You're pathetic!
    0 6
  • inexorabil
    Vianu, ce zici să facă nemţii? Să-şi ceară scuze?! Merkel a fost, de curând, la Paris, ca să celebreze un secol de la isprăvirea monstruosului măcel…provocat de cine, la o adică?! Şi în ce calitate s-a dus acolo? Numai reprezentanţii naţiunilor învingătoare trebuiau să fie prezenţi (hm, păi nimeni din partea Marii Britanii?! – nici nu existau UE şi Brexit pe atunci…de ce discriminarea asta grosolană?). Recunosc, nici Putin n-avea ce să caute acolo.

    Este uşor să arunci toată responsabilitatea pe umerii înaintaşilor…morţi. Nu, tati, tu, ca lider de stat, trebuie să-ţi asumi trecutul naţiunii pe care o păstoreşti, indiferent cum îl califică istoricii: ruşinos sau glorios. Aşa cum şi noi, valahii, că ne place sau nu, am tolerat şi am suportat fanariotismul şi bolşevismul, cele două pecingini perpetue pe obrazul istoriei noastre de altfel frumoase, epopeice, care se cuvine evocată mereu.

    Ca să revin, totuşi, la subiect, ce scuze să aştepţi de la unii care au afirmat, cu seninătate dezarmantă, că potlogăria Dieselgate nu intră sub incidenţa legislaţiei UE! Remember? Pe cine, deci, a amăgit joaca de-a Justiţia (un adevărat praf în ochii fraierilor, frustraţi sau nu de incidentul cu softul “şmecher”) declanşată de autorităţile germane? Păi ce sau cine îţi acordă apoi dreptul ţie, UE, să stigmatizezi corupţia (reală, nu-i bai) de pe plaiurile mioritice? Adică pentru unii (ai tăi) eşti mumă, iar pentru “venetici” ciumă? Bizar precept “democratic”, “avansat” şi “civilizat”, dubios “stat de drept”…
    4 0
  • Inexo,

    Zici tu ceva... Dar, dacă tot observăm că Diess are un discurs impersonal, neafectat, iar corupția din UE ne pute rău, poate fi fi cazul ca toți aceștia să ia lecții de la Daddy! Că sunt copii mici pe lângă mustăciosul jegos! Poate îi învață și pe ei arta scamatoriei cu trollere burdușite cu gogoși aburinde și kurpapier!
    3 1
  • Costel
    @inexprimabil

    just as I thought: socialist ca toti crancofonofricani pe care ii aperi
    deci EU e ciuma cu corupti mitici, si ar trebui sa faca la fel cu VW.
    da' nu vreti voi sa va luati de mina cu dracnea si tuta lui, poate interzice vinzarile de masini in Ro si lasa doar tinichele fratuzesti si daci pentru voi?
    M_ _ _ PSD!
    0 5
  • inexorabil
    @LR, pare un ȋnceput timid de reconciliere ȋntre noi, dar nu trebuie să te inflamezi…Fii atent să nu devină o obsesie dușmănoasă, care să te consume inutil…

    Să recunoaștem bărbătește: noi suntem doar niște păduchi ȋn jocurile cu miză globală…Prin urmare, cine și ce să ȋnvețe de la noi? “Ciuma roșie”, “popimea” :P Serios acum, cum ar putea să-i inspire un neica-nimeni din Teleorman pe ditamai așii ȋn afaceri veroase, inventatorii abilităților politico-financiare de rang universal? Păi cum să se strângă laolaltă…trilioanele de euro? Trudind cinstit?!? Miliarde de “proști” se pretează la efort nobil, bașca acumulează diplome și specializări cu nemiluita, și totuși…cu zdrențe intră ȋn pământ, zdrențe lasă ȋn urma lor (nu judeca ad litteram fraza). Dar Elita concentrează ȋn mâinile ei 99 % din averea lumii (din care se speculează că aproximativ o jumătate ȋi revine familiei Rothschild; poate că este doar o petardă mediatică, menită să inducă ȋn eroare credulii…cine știe dacă nu cumva putred de bogații/corupții nici nu vor să li se dezvăluie vreodată identitatea). Rețeaua lor bancară (o crimă impecabil organizată) reprezintă atuul cu care geniile malefice ale finanțelor au ȋngenuncheat populația planetară. Nici nu ȋncape ȋndoială că birocrații din Turnul Babel bruxellez și intriganții din Deep State american sunt teleghidați de ei…Oare să nu știe ce se ȋntâmplă fostul (eternul?) ofițer de informații Vladimir Putin? Normal că știe, dar probabil că nu-l interesează decât soarta națiunii sale, pentru apărarea căreia este dispus la absolut orice…Nu m-ar mira ca inclusiv “miracolul chinez” să poarte amprenta acestor sforari oculți, pe principiul, vezi Doamne, dacă marxismul economic produce roade ȋmbelșugate, atunci de ce nu acceptați, viermilor de rând, și marxismul cultural?

    Și, @LR, hai s-o tranșăm odată pentru totdeauna: TOȚI (uite, ȋți scriu pe litere: T-O-Ț-I) politicienii noștri ajung la Putere NUMAI cu acceptul și sub controlul Elitei Mondiale, așa că, din acest punct de vedere, PSD, PNL, USR și PMP sunt fix aceeași plastilină, nicidecum structuri distincte definite doctrinar: Stânga sau Dreapta. Toți președinții care s-au succedat după “revoluție” au fost instalați ȋn post strict instruiți ȋn prealabil, după hatârul și conform deciziei de fier a celor prea ȋnalți (și interziși vederii și cunoștinței marelui public) din Olimpul financiar-economic, iar această “cutumă” va continua nestingherită la noi (și nu numai la noi), indiferent cine se va “trezi” (ȋn mod “pur aleatoriu”, după “cum vor hotărȋ urnele” – ah, da, avantajul “democrației”) ȋn scaunul de la Cotroceni: Iohannis, Tăriceanu, Cioloș ș.a.m.d. De asemenea, fiecare dintre aceste marionete, pardon, acești șefi de stat cultivă o tăcere mormântală, fiindcă omertaua nu este de origine exclusiv mafiotă…De asemenea, “lupta anticorupție” se constituie drept arta desăvârșită a manipulării publicului larg, fiindcă la adevărații și principalii rechini nu va ajunge nimeni vreodată și nici nu va ȋndrăzni vreun detectiv (prea) zelos…Axiomatic, imprudentul care vede Caracatița ȋn ochi “trebuie”, ȋn mod invariabil, să dispară de pe fața pământului – Ceaușescu a fost unul dintre acești temerari. De ce? Pentru că multă lume literalmente nu realizează despre cine/ce vorbesc eu aici. Dar poate că ar licări vreo șansă chiar acum: cui credeți că ȋi vor preda “eminențele cenușii”, ȋntr-un final, această putere discreționară, incomensurabilă, ȋnspăimântătoare? Fix aceluia care le-a permis, ba chiar i-a ajutat s-o dobândească. Ȋn definitiv, ei sunt stăpânii noștri (autoritari) și, totodată, slugile (umile ale) aceluia…Adevărul este că acești iconomi au operat cu ceva care nu le aparține, nici de fapt, ironic nici de drept: “Stăpânirea și strălucirea ȋmpărățiilor lumii mi-au fost date mie și eu le dau cui voiesc” (Luca 4:6).

    Așadar, să nu mai aud pe nimeni vreodată că-mi impută presupusa apartenență, fervoare și propagandă pesedistă. Am lămurit-o totalmente acum, cu efecte perpetue…

    Mi-ar fi plăcut să fie doar o “teorie a conspirației”…Mă tem ȋnsă că este cumplita și imediata realitate…

    AM, considerați intervenția mea un drept la replică. Aceasta trebuie să rămână ȋn arhivă, pentru a preȋntâmpina eventuale stropșiri nefondate la adresa mea.

    PS. Ȋi rog insistent pe amatorii de etichete/epitete să mă ocolească cu tirul lor de “ȋncadrare patologică”. Ȋn schimb, ȋnroșiți-mă “la greu”, dacă asta vă stârnește satisfacție.
    1 2
  • Fara alehas
    @inexo
    Un degetel verde ptr. credinta din spatele textului.
    0 0
  • inexorabil
    @Fara alehas, s-a tot vehiculat ideea că Occidentul vrea să distrugă Ortodoxia…Da, dar nu direct! Isteaţă foc, Elita a plantat chiar în ortodocşi germenii autocompromiterii/autodistrugerii. Adică a vârât Calul Troian în Cetatea credinţei: templele consumismului (mall-uri, hypermarket-uri, fastfood-uri etc.) şi instrumentarul hipnozei şi al dezumanizării (gadget-urile multimedia). “Troia” noastră pare aproape mistuită…Nici măcar una dintre victime n-a ridicat sabia; a preferat să piară fiinţial ca “sclav fericit”. Nimeni dintre noi nu vrea să moară cu demnitate, cu dinţii minţii încleştaţi în carnea idealurilor, ci cu toţii preţuim viaţa ORICUM. Inevitabil, vom ajunge la terminus organic, dar vom constata, cu un gust nespus de amar pe limba sufletului, că pur şi simplu ne identificăm cu vidul din noi (după ce că am fost vid, dispărem şi în uitare, chiar şi din partea celor teoretic apropiaţi nouă). Şi pe parcursul vieţii îl “simţim”, dar, neputându-l defini, nici suporta, alegem să-l “omorâm” cu ajutorul viciilor de fel şi chip, care ne amăgesc cu eliberare/uşurare de moment…Şi cum s-a născut vijelios curentul general de legitimare a consumului de droguri (în primul rând cele “uşoare”, care cică nu comportă riscuri), vă daţi seama cum va arăta viitorul, mai ales cel “construit” de tinerele şi bulversatele generaţii, cărora noi nu prea avem cum să le fim modele…

    Gata, de acum mă întorc la maşini…Că încă mai sunt!!! Nu persiflaţi “dinozaurii” (la producători mă refer), căci numărul de modele cu M.A.I., paradoxal, creşte! Ego-ul nostru se ţine încă prea vârtos ca să treacă pe terapie cu “bateri”. Pandemia coca & piţi incubează acum la gălbejiţi (în numele multiculturalismului, ideologiile de stânga nu-l vor obstrucţiona niciodată pe ţigan să fie şi să moară ţigan). China începe să se îndrăgostească realmente de graţiile Triadei…Motiv suficient pentru ca intelighenţia germană să dorească a le livra vitelor locale nutreţ crescut drept sub nasul lor, nu peste mări şi ţări.
    1 2
  • Inexo,
    Poți să zici ce vrei. Atâta timp cât nu vii cu o soluție, ești doar un lup moralist. Iar noi, cei pe care îi faci sclavi, avem doar două variante: estul sau vestul. Dacă ne uităm la ultimul secol (sau chiar la ultimele trei), se poate observa că estul ne-a pricinuit mai multe "bucurii" decât vestul. Așa că alegerea e simplă: decât cu mă-sa, mai bine cu dracu'! Restul e filozofie. Iar viața e prea scurtă!
    1 1
  • inexorabil ai vreo propunere cum sa iesim din rahatul asta sau nici macar dumnezeu nu ne mai poate salva?
    2 1
  • inexorabil
    Bun, de acord cu tine, omule, dar…care vest??? Adevăratul Vest/Occident este reprezentat, geografic (emisfera vestică), de…lanțul Americilor (adică inclusiv America de Sud, sic!). Xenofilii de la noi cam strâmbă din nas când vine vorba de SUA. Ei confundă grav Vestul cu UE. Vestul geografic al Europei ȋnseamnă Irlanda, Marea Britanie (nu uita de Brexit…), Franța și Benelux, dar ultimele două nu sunt decât lacheii nemților, fiindcă, de fapt, UE = Germania. Iar Germania aparține Centrului european, ca și…România.

    A, faptul că Germania este situată la vest de România este altă mâncare de pește.

    La urma urmei, mie ȋmi place de…Polonia, unde patriotismul câștigă tot mai mult teren, ȋn sensul forțării…independenței politico-economice. Polonezii nu se aruncă ȋn limbă după mirajul UE, așa cum facem noi, fiindcă ȋi ȋncearcă un sentiment care s-a cam “evaporat” ȋn cazul nostru: DEMNITATEA. La recenta sărbătoare prilejuită de centenarul obținerii independenței de stat, polonezii au afișat un banner pe care erau barate (precum un indicator rutier de interzicere) svastica pe de-o parte, secera & ciocanul pe de altă parte. Presupun că ei nu văd UE ca pe o a treia entitate :)
    0 1
  • inexorabil
    PS dis de dimineață, pe nemâncate: două țări foarte apreciate de diaspora română – Elveția și Norvegia – nu fac parte din conglomeratul UE și, cel mai probabil, nici nu i se vor alipi vreodată...Eu, obtuzul prin definiție și complexul prin autojustificare, nu pot să-mi explic “anomalia” ȋn speță…

    Și, totuși, de ce n-a fost reprezentată Marea Britanie la recenta celebrare a unui secol de la ȋncheierea primului război mondial? Cum de nu comentează mai nimeni acest incident de-a dreptul sfidător, stupid, ilogic…imoral?
    0 1
  • inexorabil
    @dan, îţi dai seama că nu pot întinde coarda prea mult pe aici, că iarăşi mă ia redacţia pe făraş :)

    Ne putem “întâlni” însă pe contul de FB al lui Iulian Capsali, redactor la România Liberă. Vorbim mai multe acolo. Este mult mai indicat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru