Volkswagen testează Tiguan R: SUV-ul de performanță va prelua motorul de 2.0 litri și 300 CP de la T-Roc R

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen efectuează în prezent o serie de teste cu Tiguan R, SUV-ul de performanță care va fi prezentat cel mai probabil în toamna acestui an. Modelul va prelua motorul de 2.0 litri și 300 CP disponibil pe T-Roc R.

Volkswagen intenționează să extindă semnificativ gama de SUV-uri de performanță, iar următorul model pe listă este Tiguan R.

Constructorul german efectuează în această perioadă o sesiune de teste cu un prototip de Tiguan R necamuflat, în perspectiva unei lansări oficiale în toamna acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Potrivit unor informații neoficiale, Volkswagen Tiguan R va prelua platforma tehnică a lui T-Roc R, care a fost dezvăluit în luna februarie. Astfel, Tiguan R va utiliza același motor pe benzină TSI cu capacitatea de 2.0 litri care dezvoltă 300 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

La fel ca mezinul T-Roc R, Tiguan R va beneficia de sistem de tracțiune integrală 4Motion și cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. De altfel, este foarte posibil ca Tiguan R să preia numeroase elemente de design exterior de la T-Roc R, precum și interiorul, mai ales că acest lucru va permite și o reducere a costurilor de dezvoltare.

Platforma tehnică va fi practic similară și cu cea disponibilă pe Cupra Ateca, primul SUV dezvoltat de Seat sub noul brand Cupra care a fost prezentat oficial anul trecut.

Pe lângă proaspăt lansatul T-Roc și viitorul Tiguan R, Volkswagen ar putea lansa în viitorul apropiat și o versiune de performanță pentru Arteon, prin care să-și extindă astfel gama de modele de performanță.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru