Volkswagen Tiguan ar putea primi o versiune coupe

de Sebastian Toma
Joi, 13.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație a lui Volkswagen Tiguan ar putea primi o variantă dezvoltată de divizia R a mărcii. Aceasta ar urma să fie varianta de performanță a gamei și să aibă o caroserie cu siluetă de coupe.

Volkswagen Tiguan ar putea primi o variantă sportivă cu siluetă de coupe odată cu noua generație, titrează englezii de la Autocar. Potrivit primelor informații despre noul model, acesta va ataca segmentul crossoverelor compacte de performanță și va dezvolta în jur de 300 CP, urmând să preia motorizarea și sistemul de propulsie de la Volkswagen Golf R. Viitorul Tiguan Coupe R ar urma să intre pe segmentul lui Mercedes-Benz GLA45 AMG și Audi RS Q3, varianta de performanță a modelului german având șansa de a fi prima propunere a unui constructor de volum în această nișă.

În prezent, posibilitatea unui Volkswagen Tiguan Coupe R este neconfirmată de oficialii Volkswagen. Sursele citate de englezii de la Autocar anunță că eventualul model de serie ar fi comparabil la performanțe cu Volkswagen Golf Variant R, acesta din urmă fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde. Varianta de peformanță a viitorului Tiguan ar urma să beneficieze și de o suspensie, o direcție și un sistem de frânare adaptate la noile aspirații ale modelului german.

Urmareste Automarket
În cazul în care Volkswagen va decide să introducă o variantă cu siluetă de coupe în gama Tiguan și o eventuală versiune de performanță a acesteia, modelul ar debuta pe piața din Europa abia în anul 2018, estimează englezii.
După cum ne-au obișnuit deja producătorii, varianta de performanță a lui Tiguan ar trebui să aibă un pachet aerodinamic special pentru caroserie și va beneficia de un interior adaptat noilor aspirații ale crossoverului. Rămâne de văzut dacă Tiguan Coupe R va primi aprobarea dezvoltării unei variante de producție sau dacă va fi doar o idee abandonată.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Pun pariu ca dupa ce VW lanseaza noul model Tiguan , inclusiv coupe-ul o sa ajunga pe primul loc in segmentul lui in Europa. O sa-i fure locul 1 plictisitului Quasqai.
    Acesta motorizare de 300CP o sa fie bine primita de pasionati, cu toate ca si cea de 210CP prezenta ( echivalentul de pe GTI) este suficienta.
    Inafara de marcile premium , nici un producator nu are motorizari de acest gen in portofoliu pentru SUV-uri de aceasta dimensiune.
    6 7
  • In dreptul definitiei "plictisitor" in DEX e trecuta emblema Volkswagen si ne spune noua unul care nu stie macar sa-i scrie denumirea corecta, ce este si ce nu este Qashqai?! Hai ca esti caraghios.
    4 5
  • Adrian
    @automarket
    Aveti idee cand ar trebui sa fie lansat noul Tiguan?
    1 0
  • :))) tu esti cel mai caraghios daca nu ai inteles mistoul in numele modelului.

    Sau te-a deranjat ce a spus Super?

    Fiecare cu parerea lui. Tu nu ti-ai exprimat nici una despre articol.
    Daca nu ai una, poti folosi chat-urile.
    0 1
  • @Adrian
    Noul Tiguan se va lansa la mijlocul lunii septembrie 2015 la salonul auto.
    Primele comenzi se vor pune unde la sfarsitul anului.
    A mea presimt ca o au.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru