Volkswagen Tiguan HyMotion, 100% ecologic

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.06.2008
Volkswagen a dezvaluit o versiune concept a modelului Tiguan, alimentata cu pile de hidrogen.

Esential

134 de cai putere ofera unitatea instalata pe Tiguan HyMotion.
150 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Tiguan HyMotion.

Pretul carburantilor in continua crestere in Statele Unite ii obliga pe majoritatea constructorilor care activeaza pe aceasta piata sa ofere publicului noi solutii de motorizare. Volkswagen, spre exemplu, a lansat zilele acestea in Statele Unite un Tiguan alimentat de un motor cu pile de hidrogen.

Desi este inca in faza de concept, Tiguan-ul impresioneaza prin faptul ca singurele emisii care ies pe teava de esapament sunt vaporii de apa. Conceptul ecologic Tiguan, botezat si HyMotion, este propulsat de un motor electric alimentat de o pila de hidrogen. Unitatea electrica primeste resurse si din partea unei baterii litiu-ion care se incarca cu ajutorul sistemului de regenerare a energiei fortei de franare.

In conditii normale de functionare, unitatea hibrida dezvolta 107 cai, in timp ce ajutata de bateria litiu-ion puterea totala poate creste pana la 134 de cai. Performantele crossover-ului ecologic nu sunt impresionante insa pot fi considerate acceptabile: un sprint de la 0 la 100 de km/h in 14 secunde si o viteza maxima de 150 km/h.

Tiguan HyMotion compenseaza insa atunci cand vine vorba de economie si emisii de gaze.

Volkswagen nu a oferit inca detalii despre o posibila versiune de productie sau despre un debut al conceptului si pe piata europeana.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • mai incetati cu reclamele agresive de pe site...
    Sunt satul de reclamele de pe site-uri iar ale voatre sunt din ce in ce mai agresive
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru