Volkswagen Touareg va fi disponibil si cu tractiune spate in SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.04.2010
Volkswagen a anuntat ca noua generatie Touareg va fi disponibila in SUA si fara tractiune integrala. Versiunea se va numi 2Motion si va primi toata puterea pe puntea spate.

Esential

333 de cai putere dezvolta versiunea 2Motion a modelului Touareg in SUA.

Volkswagen incearca sa faca din noua generatie Touareg un model pe placul americanilor, drept pentru care a decis sa ofere SUV-ul cu o versiune fara tractiune integrala.

Mai exact, clientii din Statele Unite vor putea opta pentru o versiune entry-level a SUV-ului, echipata cu un motor V6 TSI de 3.0 litri, capabil sa livreze 333 de cai putere doar puntii spate. Versiunea ar urma sa se numeasca 2Motion, indicativul fiind programat sa debuteze si pe Batranul Continent.

Aici insa, noul Touareg cu tractiune doar pe puntea spate va fi pus in miscare de un diesel biturbo, de 2.0 litri TDI, versiunea urmand sa fie cea de baza in gama SUV-ului german. In aceste conditii, ne putem astepta ca pretul de pornire sa scada cu cateva mii de euro si in Europa.

via | autoblog

Comentarii (18)

  • Ciumegul
    mah da urat mai este...toate VW is la fel copie XEROX
    9 30
  • @ciumegul
    mai bine taceai...fara suparare
    22 8
  • Hai taci kretzoooo!!! Ca asa e!
    Or fi ele bune.,...dar cu designul stau cam rau!
    8 21
  • @kretzoooo
    Un expert roman conducator auto de maxim reno, oricate premii ar lua si chiar daca ar avea cel mai tare design tot urat pentru el ar fi pentru ca stii vorba aia "Acrii sunt strugurii......"Si eu pot sa le spun ciumecilor de sus ca lor mie imi place tuaregu' dar ce rost are .....
    16 4
  • Mda....
    Daca si Tuareg, Passat CC, sau Scirocco sunt urate......nu stiu ce sa mai zic
    20 4
  • @Blue ...ai dreptate perfecta modelele mentionate de tine sunt printre cele mai frumoase masini...insa dieselurile papaaaaaaa uleiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!stiu pe cineva care si-a luat passat nou nout 270000euroci si completeaza de la un schimb la altul aproape 1l deULEI ...cine vrea sa vanda tdi....sigur va spune ca vorbesc aiurea...dar de ce-l vinde?!ma refer la modelele noi de tdi nu la cele din naite de2003-2004
    5 15
  • incurabil
    boala,ura, fata de ceva care cred ca nu au experimentat pe propria piele (tdi mancator de ulei,design naspa, aceleasi motoare pe 4-5 marci diferite ) nu are leac.
    daca 10 insi spun ca mananca ulei gata frate toata lumea se ia dupa aia.
    PS:un singur lucru am de zis:
    Volkswagen,Skoda,Seat,Audi,Bentley,Lamborghini,Bugatti,Porsche si Suzuki
    reflectati la asta ofticosilor.si putin imi pasa de voturi negative sau pozitive
    19 4
  • andr3i
    @kretzoooo
    lasa idiotii in pace k ei tot pe a lor o tin.

    degeaba le-ai enumerat mai sus toate marcile k ei nu stiu sa citeasca...:)):)), in vocabularul lor nu au decat 3 litere...:)):)).
    10 3
  • @andr3i!
    VAG face masini bune! Dar nu sunt nici de departe cei mai buni! Mercedes, Bmw, Jaguar etc. sunt mult mai stilate! VAG este pur si simplu comercial! Nu mai pun pret pe designe si atentie la detalii! Apropo...am avut Audi Q7 (foarte multumit) dar la detalii era infiorator de slab! Oricum...Touareg ramane ceva mai bun in offroad decat Q7! Sincer nu mi-as mai lua nimic din ce face VAG acum! Fie el si Bugatti! Cat dai pe Bugatti, cumperi un Pagani ZONDA! Si nu se compara! Masina sport pur sange!
    6 3
  • andr3i
    @ cor
    intr-o oare care masura ai dreptate, da m-am plictisit de atatia idioti care au gandirea limitata si ii vezi cum la toate strile ei o tin pe a lor si k numai uni fac masini bune si restu nu fac nimic. sunt penibili.
    2 1
  • @andr3i!
    Stai linistit! Ei stiu bine ca si restul sunt bune! Numai ca sunt impulsivi...nu stiu sa se exprime! Nu cred ca un posesor de ,,nimic'' nu vrea Touareg! Dar poate vrea un Suv mai bun ..adica X5! Sau o limuzina la pretul ala...depinde de fiecare! Oricum! Un lucru e cert! Un posesor de ML de ex. nu va spune niciodata ca este mare diferenta intre concurentii din clasa respectiva! Cum am mai spus ...am fost incantat de Q7...dar acum sunt mai multumit de X5! Recunosc ca Audi este mai confortabl....dare X-ul recupereaza prin sportivitate (e mai usoara)! Cred ca ai inteles ce am vrut sa subliniez.....1-1 1-2 2-1 cam asa merge concurenta! Fiecare exceleaza in ceva!
    5 1
  • mihai B.
    VW
    Am Passat din 2004 si pot sa spun cu siguranta ca nu mananca mai mult ulei decat alte masini echivalente. Ce e drept mananca putin dar nu e ceva de care sa se faca atat caz. In 10000 km a consumat cam 30 % din intervalul jojei de ulei, deci cam 300-400 grame LA 10000 KM!!!!. Deci nu ai cum sa ajungi la minim pana la urmatoarea revizie.
    7 1
  • andr3i
    @ cor
    Cred k esti primul posesor de bmw care ai stiut sa pui problema si nu pot decat sa te felicit. restul "fanilor bmw" care spun numai tampenii pe aici ar trebui sa ia lectii de la tine. k unii din ei nici nu stiu sa se exprime.

    numai bine.
    3 1
  • Tractiune spate
    VW pune pt prima oara tractiune spate pe unul din modelele sale si specialistii lu' peste vorbesc despre design. Este clar ca majoritatea nu au carnet, o buna parte habar nu au ce inseamna aia o masina, iar restul sunt genul de soferi pe care nu ii intereseaza ce specificatii are "fierul" condus. Eu as fi curios sa aflu, daca redactia Automarket ma poate ajuta, cat mai multe detalii despre aceasta tractiune, daca au dezvoltat-o singuri sau impreuna cu o companie specializata, ce caracteristici are, daca ulterior o vom vedea si pe alte modele ale grupului etc.

    P.S.: @Cor sa spui ca Q7 are DETALII "infiorator de slabe" imi da dreptul sa cred ca habar nu ai ce inseamna "detalii"de fabricatie.
    5 0
  • @C-G-C! Imi pare rau....
    dar asta este adevarul! Si masia a fost full option! Am avut si stiu ce spun! Incepand de la usile care se deschid greu (tragi de ele nu gluma) pana la torpedou! Cine a avut stie aceste maruntisuri enervante! Oricum...am mai spus! Masina este buna la pretul ei! Design-ul este cel mai reusit din grupul VAG! Dar cam atat!
    0 0
  • Mitul TDi
    Ca sa lamurim treaba cu TDI.
    Una la mana TDI CR sunt cu totul alte motoare decat cele PD, iar 3.0 si mai ales 4.2 sunt chiar extraordinare. Daca in cazul 3.0 diesel se poate spune ca BMW ofera o alternativa putin mai buna, in cazul 4.2 nu cred ca exista un motor diesel mai reusit. Nici cu 2.0 nu mi-e rusine, care sta f bine mai ales la consum si emisii.

    Relativ la TDI PD:
    Detin un Passat B6 2.0 TDI din 2005 cu 110.000km. Este exact motorul despre care se spune ca mananca ulei. Intr-adevar mi s-a intamplat de 3 ori sa trebuiasca completat uleiul intre revizii. Insa daca mi-am permis sa dau 27.000 pe o masina mi se rupe de aia 60 de lei pe an care ii dau pe ulei. De fapt ar trebui sa-ti permiti mult mai mult, dar romanul isi masina de toti banii din casa sa vada vecinu' ca e barosan, si dupa isi mananca de sub unghie.
    DA, este un motor ceva mai zgomotos, insa sunt destule motoare CR chiar sub 2L care dupa 50.000 urla de doua ori mai rau, gen DCi.
    Pana acum n-am avut nicio problema, motorul are acelasi cuplu ca la incepu si consuma la fel de bine. Cei care se plang de injectoare infundare habar nu au sa mearga cu o masina diesel. Isi mananca de sub unghie si le tin subturate si normal ca le pica.
    Dupa mine nu este o masina extraordinara, nu este cea mai buna, dar este o masina cinstita si care dupa parerea mea in timp isi face banii (ca de fapt asta e ideea unei masini, nu basini si fitze) si cu o calitate buna, avand in vedere ca am suspensii sport si jante de 17 la drumurile noastre (mai ales alea de la tara) nu pot sa zic decat ca interiorul se tine foarte bine. Aaa si mai trec si aproape zilnic pe Aviatorilor (strada plangerii).

    @Cor - nu stiu ce sa zic, ca Audi sunt luadate de specialisti tocmai pentru detalii si finisari, asa cum BMW e pt sportivitate si Merc pe confort, dar acum fiecare cu pretentiile lui.

    Imi plac mai multe modele VAG, dar nu sunt fan inrait. As da oricand un A6 pe un XF, sau Seria 5, as da oricand un Q7 pe un ML, sau X5 si lista poate continua.
    7 1
  • Vw
    Arata destul de bine, acum fiecare cu gusturile lui.
    2 0
  • @Cor
    Usa se deschide greu datorita greutatii, este absolut normal si nu are nici o legatura cu detaliile. Totusi Q7 este o masina imensa, doar nu ai fi vrut sa aiba o usa usoara ca un fulg. Cat despre torpedou... da si la A6 am observat ca usa torpedoului este facuta dintr-un plastic mai dur si desi are "imbracaminte de piele" nici mie nu prea mi-a placut, dar de aici la a spune ca detaliile sunt jalnice este cale lunga . Dar te inteleg din moment ce acum este posesor de X5...BMW, este normal ca subconstientul sa-si jsutifice achizitia. Bafta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru