Volkswagen Up! GTI este aici: micul sportiv are 115 cai putere și se lansează în 2018

de Daniel Popescu
Vineri, 19.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat prima imagine oficială cu noul Up! GTI, care va fi lansat pe piață în 2018 cu un motor TSI de 1.0 litri și 115 cai putere.

La numai câteva zile după ce anunța lansarea, Volkswagen a publicat prima imagine oficială și primele informații tehnice despre noul Up! GTI.

Astfel, după Polo și Golf, a venit rândul modelului de oraș să primească o versiune sportivă. Volkswagen Up! GTI este prezentat momentan într-o versiune concept care va fi lansată în serie în prima parte a anului 2018 cu elementele clasice ale unui GTI.

De exemplu, micul sportiv beneficiază de o bară de protecție frontală cu guri suplimentare de ventilație, faruri de ceață și o grilă deasupra căreia a fost aplicat badge-ul GTI și linia orizontală de culoare roșie. De asemenea, badge-ul GTI este vizibil și pe partea inferioară a portierelor, iar jantele sunt de 17 inch, în timp ce spatele beneficiază de o bară de protecție cu design modificat. Imaginea publicată de germani arată o versiune cu 3 uși, însă Volkswagen a confirmat că modelul va fi disponibil și în versiune cu 5 uși.

Din punct de vedere tehnic, noul Volkswagen Up! GTI este echipat cu un propulsor TSI cu 3 cilindri de 1.0 litri care generează 115 cai putere, în timp ce cuplul este de 230 Nm.

Datorită unei mase de numai 997 de kilograme, Up! GTI ajunge la 100 km/h în 8.8 secunde, iar viteza maximă este de 197 km/h.

Cutia de viteze este manuală cu 6 trepte, în timp ce suspensiile față și spate sunt de tip MacPherson, iar garda la sol este cu 15 milimetri mai coborâtă  comparativ cu versiunea standard a lui Up!.

De altfel, prin prisma acestor date tehnice, Volkswagen face o paralelă cu primul GTI al constructorului, Golf GTI din 1976, care oferea performanțe asemănătoare datorită unui motor de 110 cai putere. În acest sens, constructorul a realizat inclus un clip video care prezintă un duel între primul Golf GTI și noul Up! GTI. VIDEO

Premiera mondială a noului Volkswagen Up! GTI va avea loc în perioada 24-27 mai în cadrul unui festival care va avea loc la Lacul Woerthersee din Austria.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Puteai si ei, macar de dragul cifrelor sa faca 0-100km/h in 8,5 sec si vit max de 200km/k. Sa fie mai "rotunde" cifrele.
    Ar fi sunat mai bine 0-100 in 8 sec. Lupo GTI era mai rapid in urma cu 15 ani (8,2 sec si 205km/h) ;-(
    2 0
  • Oare de ce nu au facut un real inlocuitor a lui Lupo GTI???
    Lupo GTI acum 15-17 ani avea 127 hp...
    Twingo RS acum 10 ani avea 133 hp(in aceeasi clasa)
    Citroen C2 acum 8-10 ani oferea 125 hp(in aceeasi clasa)
    Ca sa nu mai amintim de Fiesta care iti ofera 140 de cai din 1L si nici macar nu e promovata masina ca 'GTI' sau 'RS'
    UP! GTI ar fi trebuit sa ofere macar 130 de cai....suntem totusi in 2017....
    7 1
  • Fiind o masina de oras,ce ti trebuie "maraieli" dintr un motor de 1 l ca sa scoti peste 100 de CP? La un trafic urban din ce in ce mai sufocat,plus amenzi mai mari ca "afara"......performantele tin de marketing
    2 1
  • O sportiva veritabila, o dovedeste chiar videoclipul de mai sus... Nu orice masina poate invinge un Golf lansat acum 30 de ani... In orice caz, simpla alaturare a denumirii GTI si a "performantelor" face de ras ideea de sportivitate...
    9 1
  • Chiar nu inteleg de ce nu au pus motorizarea 1.4 TSI de 150 cp ar fi fost mai buna din toate punctele de vedere: performanta consum si fiabilitate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru