Volkswagen va construi o fabrică de 2.5 miliarde de dolari în Shanghai: noua uzină va produce modele VW, Audi și Skoda din 2020

de Paul Cosma
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va construi o fabrică de 2.5 miliarde de dolari în Shanghai, alături de partenerii locali de la SAIC Motor Corp. Uzina va avea o capacitate de 300.000 de mașini pe an, urmând să producă modele VW, Audi și Skoda începând din 2020.

Grupul Volkswagen vrea să-și extindă prezența pe cea mai mare piață auto din lume și pregătește o investiție consistentă pentru dezvoltarea brandurilor pe care le deține.

Nemții, în parteneriat cu SAIC Motor Corp, vor construi o fabrică de 2.5 miliarde de dolari în Shanghai, pentru a “ataca” piața vehiculelor electrificate din China.

Uzina va avea o capacitate de 300.000 de mașini pe an, urmând ca, din 2020, să producă diferite modele de la Volkswagen, Audi și Skoda.

Unul dintre obiectivele investiției este ca brandul Audi să aibă o prezență sporită pe pământ asiatic odată cu începerea producției. Totodată, grupul VW speră să obțină o cotă mai mare pe piața NEV (new energy vehicles) din China.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • vw s-a apucat de facut carnati
    Din 2005 e din ce in ce mai bine ptr. fanii marcii si actionarii ei :)
    5 1
  • Edikkk
    CE V-AM ZIS !!!

    EUROPA ULTIMA DE CĂRUŢĂ datorită Germaniei şi ai ei diesel !!


    În China investesc masiv miliarde de euro pentru maşini electrice iar în Europa lauda diesel poluant pentru fraierii de europeni.
    5 2
  • Ce o sa zica fanii vw cu produsul lor made in china ?
    O sa cumpere numai seat ca nu il produc in china ? :))
    2 2
  • Fanii VW n-o sa zica nimic pentru ca masinile fabricate in China sunt destinate exclusiv pietei chineze. Masinile pentru Europa se fabrica in Europa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru